Radio Veronica, Classic FM en TMF Hitradio blij met cijfers

De Sky Radio Group is blij met de groei van haar radiostations Radio Veronica en TMF Hitradio, en is ook tevreden over de cijfers van Classic FM. Dat heeft Sky Radio Group vandaag laten weten in re- actie op de luistercijfers over de periode april-mei. Radio Veronica ging van 5,8 naar 6,1 procent marktaandeel. “Mede dankzij de unieke muziekprogramme- ring en het super team van dj’s is Radio Veronica in staat iedere maand weer meer luisteraars aan zich te binden“, zegt directeur Ab Trik.

Wekelijks luisteren bijna 1,9 miljoen verschillende mensen naar Radio Veronica. “Ik ben trots op deze cijfers en dit fantastische station.”

Op 30 april vierde Classic FM haar 15 jarig jubileum. “Uit de meest recente luistercijfers blijkt dat 1,1 miljoen luisteraars de verjaardag van Classic FM hebben meegevierd. In de gehele jubileumperiode hebben 1,1 miljoen Nederlanders van 10 jaar en ouder naar Classic FM geluisterd“, laat een woordvoerster van Sky weten.

Classic FM begon op 30 april 1994 als dochter van het succesvolle Britse Classic FM met uitzenden in Nederland. De licht klassieke formule sloeg ook in Nederland al snel aan. Inmiddels is Classic FM al jarenlang het best beluisterde klassieke station. De afgelopen periode daalde het marktaandeel van Classic FM met 0,3 procent naar 2,0 procent. Programmadirecteur Pieter Buijs: “Het was enorm leuk om met ruim 1,1 miljoen luisteraars onze verjaardag te vieren. Ik ben er heel  trots op dat wij al 15 jaar het best beluisterde klassieke station van Nederland zijn.

Het jonge station TMF Hitradio ziet zijn marktaandeel en weekbereik stijgen. Met wekelijks bijna 350.000 verschillende luisteraars en een marktaandeel van 0,4 procent is TMF HitRadio niet te stoppen, aldus de zegsvrouw. Ab Trik: “TMF HitRadio is hét jongerenstation van Nederland met een gloednieuwe programmering die perfect aansluit bij de wensen van de jonge luisteraars. De non-stop formule en het programma van Jules van Hest slaan aan bij de luisteraars. Ten opzichte van vorig jaar heeft het station zelfs het marktaandeel weten te verdubbelen! Jong volwassenen luisteren steeds vaker en langer naar TMF HitRadio, een geweldige prestatie.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen