3FM-dj’s hebben gehoorbeschadiging

Dj’s van 3FM blijken het draaien van plaatjes met gehoorschade te moeten bekopen. Van zes onderzochte dj’s hebben er twee een forse gehoorbeschadiging, twee een redelijke gehoorbeschadiging en twee een lichte gehoorbeschadiging. Dat maakte de Nationale Hoorstichting donderdag bekend tijdens de uitzending van Giel Beelen op 3FM. Coen Swijnenberg heeft het beste gehoor, Giel Beelen staat op de tweede plaats. Alleen de beste twee werden bekendgemaakt.

De dagelijkse vaste 3FM-dj’s Giel Beelen, Gerard Ekdom, Paul Rabbering, Michiel Veenstra, Coen Swijnenberg en Sander Lantinga lieten zich eerder in de week onderwerpen aan een gehoortest door medewerkers van de Nationale Hoorstichting en het Leids Universitair Medisch Centrum. Rob Stenders was ziek en kon er niet aan meedoen.

De Nationale Hoorstichting is niet verbaasd over de uitslag. “Het wetenschappelijk comité van de Europese Unie wees er onlangs op dat iedereen die vijf uur per week bij een hoog volume (meer dan 89 dB) naar een muziekspeler luistert, na vijf jaar risico loopt op een blijvend gehoorverlies“, aldus woordvoerder Paul Heere.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen