Gordon lanceert radiostation OZ: ‘Tijd voor gayzender’

Gordon is de initiatiefnemer en station- voice van het nieuwe online radiostation OZ Radio, dat in augustus gelanceerd wordt door Radio Digitaal. Op de nieuwe zender zal ‘vrolijke feel gay music’ te horen zijn. Dat meldt een woordvoerster van Radio Digitaal vandaag. Volgens Gordon werd het tijd voor de zender. “In de Nederlandse samenleving is homoseksualiteit gemeengoed en Nederland loopt voorop als het gaat om homorechten. Ik vond het dan ook hoog tijd voor een gayzender!

De naam OZ slaat op het fictieve land uit de filmklassieker ‘The Wizard of OZ’ met in de hoofdrol homo-icoon Judy Garland en staat voor een denkbeeldige wereld waar geen haat, oorlog of ellende is. “Iedereen kent ‘he Wizard of Oz’ dat door Frank L. Baum geschreven werd voor mensen die jong van hart zijn en eigenlijk nooit volwassen willen worden. Dus een tijdje geleden heb ik het idee gepresenteerd aan John de Mol en Jan-Willem Brüggenwirth en ze waren meteen overtuigd. Vanaf augustus gaan we echt los“, vertelt Gordon.

OZ Radio richt zich op iedereen met een ‘open, vrolijke, ‘gay’ mentaliteit’. “Via ozradio.nl hoor je voornamelijk de feel good-muziek die bekend en geliefd is in de gayscene, van Shirley Bassey tot Diana Ross en van Bronski Beat, the Village People tot Alcazar en Kylie Minogue. Voor iedereen die het roze gedachtegoed een warm hart toedraagt: OZ Radio met 24/7 Gay Music!“, roept de zegsvrouw. “OZ Radio is een nieuw radiostation met een roze kleur en dito uitstraling voor de gay en gay friendly people! Luisteraars moeten zich bij OZ Radio thuis voelen.”

Radio Digitaal is bestemd voor iedereen die op zijn werk of thuis via de computer naar muziek wil luisteren. Het internet radioplatform biedt vijftien verschillende muziekzenders met 24 uur per dag hits uit diverse muziekstromingen. Radio Digitaal brengt zender als Radio 10 Gold 80’s Hits, Radio 10 Gold 90’s Hits, 538 Nonstop 40, Real Rock Radio, 538 Dance Dept, Love Radio, Après Ski Radio en 538 Jumpstyle Radio. Radio Digitaal.nl maakt deel uit van de Talpa Media Groep.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen