Radiostation 100%NL stapt over op volks repertoir

Radiostation 100% NL gooit het roer vanaf zaterdag volledig om en draait dan nog vrijwel uitsluitend volks repertoire. De meezingers van Frans Bauer, Wolter Kroes, Marianne Weber en André Hazes keren daarmee terug in de ether. Dat meldt het Algemeen Dagblad. “100% NL is nu niet onderscheidend genoeg en we zijn gewoon te klein. Adverteerders kunnen ons makkelijk links laten liggen. Straks niet meer. Voor het eind van het jaar moeten we winstgevend zijn“, zegt directeur Korthouwer.

Dennis Korthouwer is de recent aangetreden algemeen directeur van 100% NL. Hij wil de zender gaan onderscheiden van andere stations. “Met artiesten als Frans Bauer, Jan Smit, Nick en Simon, 3J’s, Rene Froger, Gerard Joling, Thomas Berge, Grad Damen en Jannes gaan we een heel ander geluid laten horen.

Radiogoeroe Erik de Zwart noemt de koerswijziging van 100% NL verstandig. “Zeven procent marktaandeel? Het is zo maar mogelijk. Toen ik begin jaren ’80 bij Veronica Nederland Muziekland presenteerde, was Nederlandse muziek ook heel populair. Je had acts als Toontje lager en de Frank Boeijen Groep. Daarna werd het genre een beetje belegen, maar door nieuwe helden als Jan Smit en Thomas Berge hoef je je niet te schamen als je naar Nederlandse muziek luistert. Ook jongeren niet.

De Zwart vindt 100% NL nu ‘dramatisch’. “Ze draaien alle genres door elkaar. Bij een radiostation moeten luisteraars meteen weten waar het voor staat.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen