Erik de Zwart eenmalig terug op Radio Veronica

Erik de Zwart neemt aanstaande zaterdag voor het eerst sinds vijf jaar afwezigheid op de radio weer achter de microfoon plaats om bij Radio Veronica de laatste drie uur van de Top 1000 Allertijden, editie 2007 te presenteren. Dat laat een woordvoerder van het radiostation weten. De Zwart presenteert tussen 16.00 en 19.00 uur de finale van de Top 1000. “Ik vind het fantastisch dat Erik de Zwart weer een keer te horen zal zijn bij Veronica“, zegt programmadirec- teur Uunco Cerfontaine.

Erik de Zwart presenteert de finale van Veronica’s Top 1000 Allertijden om aandacht te vragen voor Mayday! Mayday!, dat kankerpatiënten steunt in moeilijke periodes gedurende het ziekteproces. “Het is leuk om weer eens terug te zijn op én bij Radio Veronica en dat ik daarmee nog een goed doel mag dienen ook!“, zegt De Zwart.

Uunco Cerfontaine is enthousiast. “Ik vind het fantastisch dat Erik de Zwart weer een keer te horen zal zijn bij Radio Veronica. En dan ook nog met de finale van onze Top 1000 Allertijden. Een legendarische lijst met een legendarische dj!

In de jaren ’80 werd Erik de Zwart bekend als DJ bij Radio Veronica met programma’s als Bart en de Zwart, de Stemband en De Top 40. Daarnaast was hij ook te zien op tv in programma’s als Nederland Muziekland en Countdown. Hij groeide hiermee uit tot een echte Veronica-icoon van de 80’s. In 1992 zette hij zijn radiocarrière voort bij het mede door hem opgerichte Radio 538. Onder zijn leiding groeide dit station uit tot de marktleider in Nederland.

In 2003 ging hij werken voor Talpa Radio International van John de Mol en was hij verantwoordelijk voor de radiozenders Noordzee FM en Radio 10 Gold in Nederland, Radio 100FM in Denemarken en 4FM België. Sinds 2006 is De Zwart zelfstandig media ondernemer en actief als aandeelhouder en vennoot in bedrijven als Mobilaria, Mobiel.tv, Stichting Nederlandse Top 40 en Stichting Nationaal Popmuseum.

Radio Veronica is onderdeel van de Sky Radio Group.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen