Ferry Maat ontvangt Marconi Oeuvre Award

Radio Veronica-DJ Ferry Maat is de winnaar van de Marconi Oeuvre Award 2007. Dat is vandaag bekend geworden. De vakjury roemt Ferry om zijn baanbrekende werk met de Soulshow waarmee Nederland kennis maakte met soul, funk en disco. “Met de Soulshow heeft Ferry in zijn eentje een compleet muzikaal genre geclaimd. Maar ook omdat hij meer dan één generatie dj´s heeft geïnspireerd en met zijn eigen strakke, volle sound het uiterste uit een limiter weet te halen.

Uunco Cerfontaine, creative director van Radio Veronica, zegt trots te zijn dat Ferry Maat deze prijs heeft gekregen. “Net als vele andere Nederlanders ben ik met de radioprogramma’s van Ferry opgegroeid“, aldus Cerfontaine in een reactie op het nieuws. “Hij is zowel voor presenterende dj’s als de nu bekende mixdj’s een ongelooflijke inspiratiebron geweest. En het leuke is dat hij nog steeds volop meedraait in de top van de Nederlandse radio. Bij Radio Veronica maakt hij zijn programma’s ‘Maat in de Middag’ en de ‘Soulshow’ nog altijd in zijn karakteristieke snelle presenteerstijl, waar de passie voor het vak van afspat. Het is een genot om met zo’n prof te werken en ik hoop dan ook dat Ferry nog lang bij ons te horen is.

Ferry Maat: “Het is een enorme eer om deze prijs te ontvangen, zeker omdat de jury zoveel nadruk legt op ‘Soulshow’, waar ik iedere week met veel plezier mee bezig ben voor fans over de hele wereld. Ik wil nog lang doorgaan met radio maken, want de afgelopen 36 jaar zijn omgevlogen.

De Marconi Award is een Nederlandse vakprijs die sinds 1996, in zes categorieën, wordt uitgereikt aan radioprogramma’s en -makers. Een vakjury, bestaande uit tien radiomakers, heeft dit jaar de keuze gemaakt uit de beste radioprogramma’s en -personen van het seizoen september 2006 tot en met augustus 2007.

Ferry Maat is iedere werkdag tussen 13.00 en 16.00 uur te horen bij Radio Veronica met zijn programma ‘Maat in de Middag’ en op zaterdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur met de ‘Soulshow’. Radio Veronica is onderdeel van de Sky Radio Group.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen