Radio 2 blijft marktleider onder radiostations

Radio 2 is nog steeds marktleider onder de radiostations in Nederland. Dat blijkt uit de luistercijfers van het onderzoeksbureau Intomart GFK over februari en maart. De grootste publieke radiozender haalt een marktaandeel van 11,5 procent, bijna twee procent minder dan vorige maand. Radio 538 is de tweede zender van het land met een aandeel van 10,6 procent (stijging 0,1 procent) en Sky Radio volgt op de derde plek met 10,2 procent aandeel, een stijging van 0,6 procent met de vorige meetperiode.

Radio 1 (7.5 procent), Radio 3FM (7.5 procent) en Q-Music (6.2 procent) volgen op een vierde, vijfde en zesde plek. Radio Veronica staat op zeven met een marktaandeel van 5,7%. Ten opzichte van de vorige meetperiode is het aandeel met 0,4% gestegen. “De onderscheidende programmaformule van 80’s en 90’s hits van Radio Veronica doet het erg goed“, concludeert directeur Carlo de Boer. “Met de aankomende Album Top 1000 Allertijden vertrouwen we erop dat wij de stijgende lijn vasthouden.

Het nieuwe TMF Radio sluit de lijst af met een marktaandeel van 0.2 procent. In de vorige periode behaalde zender nog een aandeel van 0.1 procent. “Een sterk toenemend aantal luisteraars weet ons ultieme hitradio station via de kabel en op internet te vinden. De selectiviteit in onze kerndoelgroep is fenomenaal. En dit is nog maar het begin“, aldus Mark Berendsen van het radiostation.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen