Wilfred Genee plaagt Özcan Akyol: ‘Nog contact met Matthijs?’

Wilfred Genee plaagt Özcan Akyol aan tafel bij Vandaag Inside uitvoerig met zijn op de klippen gelopen vriendschap met Matthijs van Nieuwkerk. “Hebben jullie nog contact?”

Wilfred Genee en Özcan Akyol © SBS

Matthijs van Nieuwkerk gaat definitief niet aan de slag voor RTL en dat nieuws werd gisterenavond natuurlijk ook besproken in Vandaag Inside Oranje. “Nou, Eus, de onvermijdelijke vraag: was je verrast over het nieuws van Matthijs van Nieuwkerk vandaag? Of heb je hem gesproken erover?”, vraagt gastheer Wilfred Genee aan Özcan Akyol.

‘Doe wat je wil’

De vraag is onvermijdelijk omdat Özcan een zeer innige vriendschap onderhield met Matthijs, maar dat die vrij plotseling ten einde is gekomen tijdens de rel over het wangedrag bij DWDD. Eus antwoordt: “Nee, eigenlijk niet verrast, want ik denk dat er inmiddels zoveel stuk is gemaakt de afgelopen twee jaar.”

Wilfred daarop: “Ja, ik had bijna de grap gemaakt: filmpjes die er later niet waren, maar ik zal het niet doen. Ga door.”

Eus: “Doe wat je wil.”

‘Wil je nog op tv?’

Özcan vraagt zich af of zijn oud-boezemvriend Matthijs überhaupt nog wel op tv moet willen. “Kijk, je moet ook nadenken voor jezelf: wil je nog wel op tv? Als je zoveel geschoffeerd bent uit allerlei hoeken – de NPO, de omroepen, RTL nu ook nog door te zeggen: wacht even…”

Wilfred voegt daar vilein aan toe: “Je vrienden…”

Eus: “Je vrienden inderdaad… Nou ja, wil je dan nog wel?”

Geen contact

Nadat Johan Derksen zijn bekende riedeltje over Matthijs afsteekt, komt Wilfred toch weer even terug bij Eus. “De conclusie is trouwens wel, Eus, dat jullie geen contact meer hebben? Dat mag ik hieruit opmaken?”

Eus: “Nee, we hebben geen contact meer. Dat klopt.”

Medegast Olcay Gulsen: “Maar is hij dan boos op jou, Eus?”

Eus: “Nee, helemaal niet.”

Johan: “Nou, ik zou heel boos op hem zijn.”

Verwateren

Olcay begrijpt niet wat er speelt. “Maar dat snap ik niet, want jullie zijn vrienden en dan heb je geen contact meer, maar jullie zijn allebei niet boos op elkaar? Dat klopt toch niet? Dat doen vrouwen toch meestal bij elkaar?”

Eus: “Er is ook geen ruzie ofzo, maar contact kan toch ook verwateren?”

Olcay: “O, maar dit was niet de aanleiding dat je geen contact meer met elkaar hebt?”

Eus: “Nee, zeker niet. Je hoeft toch niet elke avond met elkaar te bellen, van: hoe gaat het nu met je?”

Foto van jullie

Wilfred laat het er niet bij zitten en toont dan een bekende selfie van Özcan en Matthijs. “Kijk, ik heb ooit nog een foto van jullie gekregen. Die stuurde Matthijs mij toen op tijdens een uitzending, dat jullie samen zaten te kijken naar dit programma, en toen stuurde hij deze foto naar me.”

Eus: “Ja, maar dat is niet origineel, want dat heb je echt al honderd keer laten zien in deze uitzending. Ik heb hem hier heel vaak gezien.”

Wilfred: “Hoezo is het niet origineel? Ik heb hem nog nooit laten zien deze, hoor. Echt niet. Maar toen waren jullie nog matties, bedoel ik dus. Toen was het nog wel goed.”

Ruzie met Dennis

Eus kaatst de bal vervolgens terug. “Ja, maar jij bent toch ook wel vrienden kwijtgeraakt, on the road?”

Wilfred: “Ik raak alleen maar vrienden kwijt voor zover ik vrienden heb, natuurlijk.”

Eus: “Ja, maar jij was ook – voor zover ik mediaberichten moet geloven – heel close met andere mediamensen, en toen ging…”

Wilfred: “Zoals?”

Eus: “Dennis Schouten was toch een heel goede vriend?”

Kiespijn

Oei, dat is een héél gevoelig onderwerp. Dennis heeft namelijk niet alleen Wilfred gruwelijk hard te grazen genomen, maar ook zijn gezin. Wilfred: “Ja, dat was een heel goede vriend inderdaad, maar dat soort vrienden…”

Johan: “Die kun je missen als kiespijn.”

Eus: “Nee, maar dat las ik dan. Die kwam kerst bij jou vieren. Ik heb nog nooit kerst bij Matthijs gevierd. Nee. Maar jij hebt wel met Dennis Schouten… En nu is er geen contact meer.”

Wilfred: “Nee, gek, hè?”

Onderonsje

Olcay merkt dat het de verkeerde kant op gaat. “Jongens, ik vind dit heel erg een onderonsje. Wat heeft de kijker hiermee te maken met jullie vrienden?”

Eus: “Nou, hij wil heel graag dat ik er iets over zeg, dus nu ga ik even counteren.”

Wilfred: “Volgens mij gaat het nu over Matthijs van Nieuwkerk, toch? Wat het onderwerp betreft.”

Eus: “Ja, maar ik heb gezegd: ik hoop dat hij terugkomt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen