Gerucht klopt niet: Matthijs van Nieuwkerk vertrekt bij RTL 4

Het gerucht van weekblad Story dat Matthijs van Nieuwkerk alsnog aan de slag gaat voor RTL klopt niet. Enkele uren na dat gerucht maakt de zender bekend dat de samenwerking is beëindigd.

Matthijs van Nieuwkerk © RTL, Tom Cornelissen

De tv-carrière van Matthijs van Nieuwkerk zou eigenlijk begin dit jaar nieuw leven ingeblazen worden op RTL, maar nieuwe geruchten over zijn vroegere wangedrag dwongen tv-baas Peter van der Vorst om die comeback te annuleren. Sindsdien is het heel stil rond Matthijs.

Story-gerucht

Weekblad Story lanceerde vanochtend groot het gerucht dat Matthijs alsnog aan de slag gaat voor RTL, maar dat hij klein begint op RTL 5. Het zou wel een flinke degradatie betekenen, aangezien hij afkomstig is van ‘s lands meest bekeken zender NPO 1.

Kennelijk zijn de geruchten behoorlijk pijnlijk voor Matthijs, want slechts enkele uren later maakt RTL nu bekend dat de samenwerking tot een einde is gekomen. Het zou een besluit zijn van de presentator om ‘de vrijheid te verkiezen’.

Alle succes

Het klinkt als een chique uitweg voor alle betrokken partijen. Het aantrekken van Matthijs terwijl het onderzoek naar zijn wangedrag nog niet was afgerond is een van de grootste blunders van RTL ooit. Zij zagen de hernieuwde rel niet aankomen; Matthijs heeft immers al flink geboet.

RTL laat weten: “We kunnen niet anders dan zijn besluit respecteren en gezien de omstandigheden hebben we daar ook begrip voor. We wensen hem alle succes voor de toekomst.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Matthijs van Nieuwkerk naar Omroep MAX gaat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen