Ronald Molendijk: ‘Matthijs zelf opgestapt? Nee, dit komt van RTL!’

Ronald Molendijk gelooft er niets van dat de samenwerking tussen Matthijs van Nieuwkerk en RTL is beëindigd op initiatief van de presentator. “Hij mocht niet nieuws naar buiten brengen.”

Matthijs van Nieuwkerk en Ronald Molendijk © NPO, SBS

Hij zou hét nieuwe uithangbord worden van RTL: de geplaagde Matthijs van Nieuwkerk. De aanhoudende rumoer over zijn vroegere wangedrag van DWDD hebben de samenwerking echter in de kiem gesmoord. Gisteren maakten beide partijen bekend dat ze toch niet met elkaar verder gaan. Bij wie het initiatief ligt? Bij de tv-ster, stelt RTL.

Nette manier

Ronald Molendijk gelooft daar niets van. “Ik denk persoonlijk – en dat snap ik ook wel – dat het een hele mooie, gracieuze manier is van RTL om te zeggen van: ‘Weet je wat, breng jij het nieuws naar buiten dat je niet meer wil met ons en dan doen we er een klein financieel presentje bij, en dan kunnen we mooi uit elkaar.’”

De boezemvriend van oud-RTL-baas Erland Galjaard vervolgt in Shownieuws: “Anders wordt het inderdaad lelijk. Op een gegeven moment komen er toch brieven van advocaten en managers die vinden: ‘Hij zit wel lang op de bank.’ Ik denk dat het op een heel nette manier is voor de buitenwereld.”

Centjes

Winston Gerschtanowitz vindt het een opmerkelijke uitspraak. “Wat je eigenlijk zegt is dat RTL gekozen heeft om dit te beëindigen.”

Ronald: “Dat denk ik wel, ja. Wat ik me wel de hele tijd afvraag bij Matthijs van Nieuwkerk: waarom gaat hij niet bijvoorbeeld gewoon op zondagavond op YouTube iets beginnen? De man kan iets, heeft ook wel wat centjes verdiend. Je zou ook gewoon kunnen zeggen: hij kan een klein studiootje bouwen en muziekgasten uitnodigen. Wat houdt hem nou tegen om dat te doen?”

Niet verbaasd

Rob Goossens, de tv-kenner van RTL Boulevard, is niet verbaasd over Matthijs’ vertrek. “Het nieuws op zich niet, alleen wel de timing, omdat er voor zover wij wisten een soort afkoelperiode was afgesproken en ja, wij dachten: ze gaan na de zomer rustig een keer praten hoe de stemming nu is en of ze met elkaar verder kunnen. Maar dat is dus eerder gekomen.”

De reden dat dit nieuws gisteren naar buiten kwam was een foutief gerucht in Story. “Onze redactie is toen gaan bellen en we zullen vast niet de enige zijn geweest. Ik kan me wel voorstellen dat iedereen, RTL en Matthijs, dachten van: we willen niet dat er een soort geruchtenstroom op gang komt, we gaan gewoon nu de pleister eraf trekken en ja, dat is dus gedaan.”

Opluchting

Van wie denkt Rob dat het initiatief komt? “Ze zeggen dat het Matthijs is geweest. Tenminste, dat zegt RTL. En het management van Matthijs heeft er verder niets aan toe te voegen, dus het zal wel zo zijn. Ik kan me voorstellen dat het voor RTL ook best wel een opluchting is.”

“Zeker ook na hoe hard Suzanne Kunzeler van BnnVara natuurlijk na dat rapport hem voor de bus heeft gegooid door alle aandacht op Matthijs te gooien, is het een hete aardappel geworden. Er viel voor zowel Matthijs als RTL niet zoveel meer te winnen en voor hem is het ook gewoon een opluchting dat je van de verplichtingen richting RTL af bent.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen