Rob Goossens vals: ‘Ik weet echt meer over media dan Aran Bade’

Rob Goossens vindt dat hij op het gebied van media meer weet dan Aran Bade, zijn directe collega bij RTL Boulevard. “Soms staat hij er en dan denk ik: dit had ik ook kunnen doen.”

Rob Goossens en Aran Bade © RTL

Er zijn bij RTL Boulevard drie deskundigen die over showbizzdingetjes aan de desk staan: Rob Goossens, de nog iets valsere Aran Bade en de zeer valse Eric de Munck. Die laatste mag echter alleen aanschuiven als het over Amerikaanse dingetjes gaat. Als het gaat om Boulevard-boekingen, dan is Aran dus de grootste concurrent van Rob.

Concurrentiestrijd

Rob beaamt in de podcast De Communicado’s dat er dan ook sprake is van een soort concurrentiestrijd. “Op het moment dat Aran Bade er is, dan betekent dat met 80 procent zekerheid dat ik niet kom, omdat media en entertainment zo dicht bij elkaar zitten, dat het zonde is om dan bijvoorbeeld de plek van crime of lifestyle op te geven.”

Zijn band met Aran is professioneel, maar niet vriendschappelijk, geeft hij aan. “Ja, ik ben met niemand bij Boulevard bevriend. Er zijn wel wat mensen met wie ik gewoon heel fijn contact heb en met Aran heb ik gewoon prima contact. En ja, dat is het. (…) Natuurlijk zit daar een concurrentiestrijd om die plek aan de desk.”

Andere invalshoek

Hoe vindt Rob dat Aran het doet? “Zijn hele invalshoek is anders. Er zijn veel onderwerpen waar het echt gewoon een dubbeltje op zijn kant is wie van de twee het gaat doen. Dan zit ik gewoon te denken van: ja, maar als ik er had gestaan, dan had ik dat en dat gedaan en dat was beter geweest.”

“Ook op het moment dat het heel erg over media gaat, ja, dan ben ik onbescheiden genoeg om te denken van: ja, ik weet hier gewoon meer van af. Dus dat is een heel andere verhouding.”

Songfestival

Er is één onderwerp dat Rob steevast graag aan Aran overlaat, namelijk het Songfestival. “Ik ben heel blij dat hij dat doet en daarin vind ik hem echt by far de beste van Nederland. Die uitzendingen waren echt ontzettend goed.”

Is Aran de tv-geniekere van de twee en Rob de originelere? “Ja, ik denk dat ik het wel met je eens ben. Ik vind Aran als het puur gaat om wat hij brengt op tv, qua presentatie… Dat niveau ga ik nooit halen. Dat is ook niet wat je bij mij bestelt. Ik hoop wel dat je weet dat als je mij níet boekt, dat je een perspectief mist dat je bij niemand anders gaat vinden.”

Peper en zout

Overigens heeft Rob al eens een slachtoffer gemaakt bij Boulevard, want mediakenner Ron Vergouwen zien we nooit meer achter de desk. Die werkt alleen nog backstage.

“Ik snap wel wat ze zochten dat Ron op dat moment niet bracht, namelijk niet iemand die een college komt geven – om het even onaardig te zeggen – maar iemand die het ook misschien wel leuk vindt om af en toe de porseleinkast aan gort te slaan, en dat zit gewoon niet in Ron. (…) Het was de perfecte tomatensoep, maar peper en zout ontbraken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen