Dave wil net als Donny moslim worden, maar: ‘Jodendom ook optie’

Dave Roelvink overweegt om net als zijn broer Donny Roelvink een moslim te worden, maar is er nog niet helemaal over uit. “Ik verdiep me ook nog in het jodendom”, zegt de realityster.

Dave en Donny Roelvink © RTL

Het was voor veel mensen een verrassing dat Donny Roelvink zich heeft bekeerd tot de islam. De realityster probeert naar eigen zeggen een ‘perfecte moslim’ te worden, maar is er nog niet. Hij geeft aan de normen en waarden van deze religie zo mooi te vinden. Maar hoe zit het eigenlijk met zijn broer Dave Roelvink? Is hij nu ook een moslim?

Bomaanslagen

Dave vertelt in het tijdschrift &C dat hij er nog niet helemaal over uit is. “Ik noem mezelf geen moslim, maar ook ik heb dus met die doodsangst gezeten en een soort positieve jaloezie gevoeld naar gelovige mensen. Ik zat maar in de stress, terwijl zij dachten: nou jongens, mij kan niets gebeuren, want straks gaat het feest pas echt beginnen.”

Hij vervolgt: “Als je dat kunt geloven, dacht ik, dan moet dat zo veel verlichting geven. Ook leerde ik steeds meer moslims kennen en kwam ik erachter dat het vrij negatieve beeld dat ik van dat geloof had, door de extreme hoeken en bomaanslagen die altijd in de media voorbijkomen, niet matchte.”

Jodendom

De echte moslims zijn niet zo, legt Dave uit. “De mensen die ik leerde kennen, waren juist supervriendelijk. Daardoor zie ik steeds meer in dat het geloof iets heel moois is, maar of ik het ook oprecht kan gaan geloven? Dat is een tweede. Ik ben er nu vooral lerende in en sta open voor alles.”

Andere religies zijn ook nog een optie, vervolgt hij. “Ik verdiep me net zo goed in het christendom of het jodendom en kijk wat me raakt en wat niet. Ik sluit in elk geval niet uit dat ik op een gegeven moment ook zo’n stap als Donny zet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Dave Roelvink kiest nog een geloof uit. Gaat dit ergens over?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen