Bas Smit verwacht dat er dit jaar wéér wat misgaat bij zomerfestival

Bas Smit verwacht dat er ook dit jaar weer wat misgaat bij zijn zomerfestival De Amsterdamse Zomer. “Ongetwijfeld zullen er dit jaar ook dingen misgaan bij ons”, zegt hij.

Bas Smit en Nicolette van Dam © Instagram

Er is elk jaar weer gedoe rond De Amsterdamse Zomer, het muzikale feestje van Bas Smit en Nicolette van Dam in Amsterdam. Vooral twee jaar geleden ging het goed mis, maar vorig jaar gebeurde er ook iets heel gênants: André Hazes jr. werd middenin zijn set van het podium gebonjourd. Hij was zó boos dat hij iemand op zijn bek wilde slaan.

Dingen mis

Dat zomerfestival van Bas en Nicolette vindt vrijdag en zaterdag weer plaats en helaas voor het tweetal is er niet bepaald mooi zomers weer voorspeld. Sterker nog: de concertavonden dreigen letterlijk in het water te vallen. Tot overmaat van ramp zijn de kaartjes ook nog niet uitverkocht en daarom geven de twee nu een interview in De Telegraaf.

De krant vraagt zich na al het geblunder af: in hoeverre is de druk hoger voor deze editie? “Mensen vonden het hartstikke leuk, maar er gingen inderdaad ook dingen mis. Het is logisch dat dat overal wordt vermeld, want wij vergroten zelf ook enorm uit wat we allemaal doen.”

Ook dit jaar

Wel baalt Bas soms een beetje van de aandacht. “Wij zijn natuurlijk bekende gezichten waardoor je er ook eerder persoonlijk op aangesproken wordt. Bij andere festivals gaat ook weleens wat fout, alleen die meneer of mevrouw die het organiseert is vaak onbekend(er).”

Helaas vreest de influencer dat er ook dit jaar weer iets fout gaat. “Ongetwijfeld zullen er dit jaar ook dingen misgaan bij ons, maar dat hoort er ook een beetje bij. En we leren ervan.”

Vergrootglas

Als Bas en Nicolette al die aandacht zo vervelend vinden, dan kunnen ze toch ook gewoon hun selfiecamera uitzetten? Dat ding draait overuren. “Ik vind het soms wel moeilijk dat je onder een vergrootglas ligt als je veel deelt. Nic is daar veel professioneler in”, zegt hij.

Zij vult aan: “Mensen moeten uiteraard benoemen wat ze niet goed vonden, maar we kunnen wakker liggen van het idee dat mensen ontevreden zijn.”

Robinson

Het lijkt erop dat Bas zich enige zorgen maakt om zijn imago, want hij overweegt nu een deelname aan een BN’er-show. “Het zou goed zijn voor mijn bourgondische buikje als ik mee zou doen aan Expeditie Robinson, Nicolette is namelijk echt een feeder.”

“Maar het zou ook goed zijn, omdat mensen dan een ander beeld van me krijgen. Wellicht zouden ze zien dat ik meer ben dan lachen en gekkigheid.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen