Wilfred Genee scoorde nog nooit zó slecht met VI: ‘Merkschade’

Het is onbegrijpelijk dat Wilfred Genee zich ervoor laat lenen: de Vandaag Inside Oranje Quiz die momenteel elke avond op zender is. “Dit is voor een A-merk als VI gewoon heel schadelijk.”

Wilfred Genee en Bas Nijhuis © SBS

Je kunt je afvragen of SBS 6 niet te veel doorschiet met de pogingen om het succes van Vandaag Inside uit te melken. De kaartverkoop voor het live-evenement in de Ziggo Dome viel ernstig tegen, de pogingen om merchandise te slijten gaan soms wel erg ver en nu is er een dagelijkse quiz op tv over het programma zelf, gepresenteerd door Wilfred Genee.

Megaflop

Die Vandaag Inside Oranje Quiz, die elke avond om 20.30 uur wordt uitgezonden, is echter een megaflop. De quiz gaat echt door de ondergrens, vertelt tv-autoriteit Tina Nijkamp op haar analysekanaal. De tweede uitzendweek begon eergisteren verbijsterend slecht. “Het is gewoon uit de top 100 gelazerd”, zegt de oud-zenderbaas van SBS 6.

Ze vervolgt: “Het kon blijkbaar nog lager dan 245 duizend kijkers en heeft nu nog geen 220 duizend kijkers. Wat een blamage! Vooral voor Wilfred, want hij scoort nu zelfs lager dan Rutger Castricum met De Hofbar. That’s a first. De Hofbar, ook geen kijkcijfertrofee-materiaal, had 246 duizend kijkers.”

‘Alles scoort beter!’

Eigenlijk scoort alles hoger dan de VI Oranje Quiz, aldus Tina. “Van Goedemorgen Nederland tot 112 Vandaag. Niet eerder scoorde het merk Vandaag Inside zo slecht. Totaal niet gewend aan flops, maar nu dus meteen een gigantische.”

Dit moet van de zender af, aldus Tina. “Wilfred helpt dit niet. Dit gaat misschien toch kleven. Als het nu stopt kan het nog weggelachen worden maar of dat over een maand ook nog kan?”

Merkschade

Tina vult in haar podcast aan dat dit voor het merk VI heel slecht is. “Het is voor een A-merk als VI heel schadelijk. Wilfred doet er lacherig over in zijn talkshow en Johan vond het natuurlijk een slechte quiz, en dan roept hij: ‘Het is satire’, maar van satire is natuurlijk geen sprake, want dan moet het grappig zijn en dit is gewoon echt niet grappig.”

“Het gaat steeds slechter en het staat nu niet eens meer in de top 100 van tv-programma’s. Dat is voor een half-negenprogramma – we hebben het hier niet over twee uur ’s middags – desastreus. Ja, een blamage eigenlijk en het is eigenlijk gewoon de grootste flop sinds Avastars op SBS 6.”

Avastars

Huh, is dit net zo’n grote flop als Avastars?! Ja, aldus Tina. “Dat begon nog met 300 duizend kijkers en dat heeft de Vandaag Inside Oranje Quiz nog niet eens gehaald. Maar goed, we weten van Avastars dat het heel snel inzakte en dat gebeurt nu ook met de Vandaag Inside Quiz. Natuurlijk kost het wel wat minder geld voor Avastars”, benadrukt ze.

“Maar de merkschade voor VI is er wel en vooral voor Wilfred Genee is dit niet goed. Als ik SBS was en ook hem, zou ik toch zeggen: ‘Volgens mij moeten we hier de stekker uit trekken.’ Het kost ook gewoon SBS heel veel geld omdat het zó weinig bekeken wordt dat er bij alle reclameblokken bij wijze van spreken geld bij moet in plaats van dat het oplevert.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen