‘Aran Bade heel hijgerig, leek wel of zijn eigen zus was aangerand’

Aran Bade krijgt een behoorlijk draai om zijn oren vanwege de manier waarop hij verslag heeft gedaan van de misbruikzaak tegen Ali B. “Leek wel of zijn eigen zus was aangerand!”

Ali B en Aran Bade © RTL

Het was het eerste dat Aran Bade hem vorige week woensdag voor de voeten wierp toen Ali B de parkeergarage van de Haarlemse rechtbank uit kwam lopen: “Ali, goedemorgen, vind jij jezelf een seksueel roofdier?” Het was een vraag waar de rapper overduidelijk niet van gediend was en die de toon zette voor de drie procesdagen die zouden volgen.

Opgefokte Aran

Lars Duursma, mediakenner en communicatie-expert, vindt het erg onhandig. “Als je Boulevard zat te kijken… Ik vond Aran Bade echt een aanfluiting. Hijgerig, opgefokt. Ik dacht op een gegeven moment: gaat dit over je eigen zus die is aangerand ofzo?”, zegt hij in de podcast De Communicado’s.

Het was veel te emotioneel, zegt hij. “Aran had echt zijn emoties niet goed onder controle in de uitzending en dat begon voor mij voor een deel ook al ter plekke. Op een gegeven moment kwam Ali aan en hij begon echt te schreeuwen richting Ali B, van: ‘Ali, Ali, voel jij je een seksueel roofdier?’ Ik dacht: wat voor antwoord verwacht je nou op zo’n vraag?”

Gordon-itempje

Aran bereikt volgens Lars helemaal niets met zo’n vraag. “Stel je die vraag nou omdat je oprecht geïnteresseerd bent in het antwoord of wil je hier een momentje creëren? Hij leek ook niet goed door te hebben dat een serieuze zedenzaak wat anders is dan een itempje over wat Gordon nu weer op Instagram heeft gezet, en het meer kalmte en distantie vraagt.”

Co-host Victor Vlam, mediacriticus, is het daarmee eens. “Ik vond het een teken van iets te veel scoringsdrift. Het was in dit geval niet nodig en behulpzaam.”

Roofdier

Een andere vraag aan Ali was beter geweest, aldus Victor. “We hebben hem 2,5 jaar niet gehoord en ik vind dat een verslaggever op z’n minst nieuwsgierig moet zijn naar wat iemand te melden heeft. Een vraag als: ‘Vind jij jezelf een seksueel roofdier?’, dat is geen vraag, maar een beschuldiging.”

“Dat vind ik niet passen bij de rol van verslaggever. Wel bij die van columnist, zoals Angela de Jong, maar als verslaggever heb je inderdaad echt een andere rol.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

'Ali, goedemorgen, vind jij jezelf een seksueel roofdier?': te opgefokt of niet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen