‘Rutger Castricum verdient halve ton met geschnabbel bij SBS 6’

Rutger Castricum verdient met zijn talkshowoptredens op SBS 6, zowel bij Vandaag Inside als bij Hélène Hendriks, ongeveer een halve ton per jaar. Dat schat oud-zenderbaas Tina Nijkamp.

Rutger Castricum © SBS 6

Het is best opvallend: Rutger Castricum verdient bij de publieke omroep PowNed zo’n twee ton per jaar, maar er is bijna niemand die zijn programma’s ziet. De meeste mensen kennen hem tegenwoordig van zijn talkshowoptredens in Vandaag Inside en bij Hélène Hendriks, maar dat is dus helemaal niet zijn hoofdbaan. Hoe kan dat toch?

Bijklussen

Vindt zijn werkgever PowNed het prima dat Rutger om de haverklap bij de concurrent verschijnt? “Hij krijgt natuurlijk rond de twee ton salaris per jaar, die zogenaamde WNT-norm, die 233 duizend euro. Nou, daar zal hij iets onder zitten”, merkt tv-autoriteit en oud-SBS 6-baas Tina Nijkamp op in haar podcast Tina’s TV Update.

Het voordeel van Rutger is dat hij goed bevriend is met de baas van PowNed, aldus Tina. “Ik denk dat zijn vriend Dominique Weesie die daar al net zo lang bij PowNed zit als hijzelf – dat zullen wel heel grote besties zijn geworden neem ik aan – dat die heeft gezegd van: ‘Joh, ga jij lekker bijklussen bij SBS 6, ik vind het best.’”

Weinig hits

Het doet PowNed natuurlijk ook geen kwaad, denkt Tina. “Want ze hebben weinig hits. Alleen Meiden Die Rijden en voor de rest mislukt daar eigenlijk heel veel, zoals nu ook weer In De Reclame. Ik denk dat Dominique zegt: ‘Voor jouw bekendheid is het misschien wel goed en ook voor PowNed ben jij toch een uithangbord.’”

Er zal volgens haar dus geen sprake zijn van wrevel. “Ik denk dat Dominique er geen problemen mee heeft.”

50.000 euro

Wat verdient Rutger eigenlijk met zijn geschnabbel bij SBS 6? “Ik denk dat hij duizend euro per keer verdient bij VI en De Oranjezomer. Dat betekent – hij zit er zo’n vijftig keer per jaar – dat hij er 50.000 euro bij krijgt.”

“Ik denk dat hij dat gewoon uit zijn eigen zak mag steken en niet dat Dominique zegt: ‘Geef dat maar terug aan ons.’ Ik bedoel: hij steekt er ook tijd in. Daarnaast heeft Rutger ook wel tijd om bij te klussen, want naast De Hofbar doet hij niet zoveel andere programma’s, dus voor hem is het een win-win-situatie.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rutger Castricum verdient twee ton met één kijkcijferflop bij PowNed. Schandalig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen