Natacha Harlequin gesloopt door Youp, Gijp en eigen team: ‘Triest’

Natacha Harlequin wordt van álle kanten gesloopt nu het door haar aangekondigde ‘bommetje’ in de zaak-Ali B lariekoek blijkt. “Zij heeft zichzelf compleet belachelijk gemaakt.”

Natacha Harlequin en Ali B © SBS

Jaren- en jarenlang heeft Natacha Harlequin zorgvuldig gewerkt aan haar imago, maar daar is weinig meer van over. Ze zat vorige week aan de desk van Shownieuws om aan te kondigen dat Ali B haar nu betaalt om zijn pr-zaken te doen, en hij kreeg direct waar voor z’n geld, want wat zát ze hem ontzettend op te hemelen. Een gewéldige jongen is het, vond ze.

Roddeltante

Natacha kondigde aan heel Nederland aan dat er een ‘bom’ zou ontploffen tijdens de strafzaak tegen Ali B. Een bom die de geloofwaardigheid van het OM op zou blazen, zo luidde de suggestie. Nou, er zijn inderdaad twee bommetjes ontploft, maar niet ten faveure van de rapper, want zijn imago ligt zo mogelijk nog verder aan gruzelementen.

Youp van ’t Hek vindt het lachwekkend. “Dat een heuse advocate, die ook regelmatig als een soort objectieve deskundige roddeltante aan de dagelijkse achterklaptafel van SBS zit, de knuffelmarokkaan helpt om zo goed mogelijk over te komen bij het kappersblaadjesjournaille? Madurodam is inderdaad onze hoofdstad”, schrijft hij in NRC.

Belachelijk

Johan Derksen stelt in Vandaag Inside dat het wel klaar is met Natacha. “Die voegt bij tv niks toe, maar hier ook niet. Die is overal volledig overbodig. Dat is ook knap hoor!”

Collega René van der Gijp: “Zij heeft zich compleet belachelijk gemaakt. Dit is heel triest dit.”

Johan: “Dit is heel treurig hoor.”

Job Knoester: “Ik begrijp het oprecht niet. Die advocaat Bart Swier staat al 2,5 jaar die jongen bij en dan opeens komt dit. Helpt het hem, denk je? Ik denk het niet.”

Eigen collega’s

Zelfs de eigen Shownieuws-collega’s van Natacha begrijpen er niks van. “Ik heb het bommetje gemist eigenlijk, dat voorspeld was. Dat heb ik niet in het pleidooi in elk geval teruggezien”, zegt Bram Moszkowicz.

Presentatrice Dyantha Brooks: “En ik denk velen met Bram. We hadden toch allemaal verwacht dat er in dat pleidooi echt een bom gedropt zou worden.”

Bart Ettekoven: “Dat had Natacha hier natuurlijk aan tafel aangekondigd, dus iedereen dacht: nou, kom maar op. Eigenlijk al vanaf woensdagochtend zat men daarop te wachten.”

Geen respect

Pijnlijk is ook dat Ali B ten overstaan van alle pers met Natacha zat te kibbelen omdat hij haar advies niet wilde volgen. Het is volgens Angela de Jong duidelijk dat hij geen respect voor haar heeft, zegt ze op NPO Radio 1. “Hij zegt tegen zijn eigen media-advocaat, die hij dus heeft ingehuurd om de media-aspecten verzorgen: ‘Nee, nu niet, ik bepaal het zelf.’”

Het maakt weer eens duidelijk dat hij van niemand ‘nee’ accepteert, zegt ze. “Ja, dan denk ik als leek: Ali B laat zich niet vertellen wat hij niet wil. En als hij daar dan zit van: ‘Ik ben zo moe, ik ben moe’, dan denk ik: ja, hoe gaat het dan als je zin hebt in seks, jongen? Zeg je dan: ‘Ik heb zo’n zin in seks en wie er net voor handen is, die moet het dan maar doen’?”

Wat zegt Bart?

Wat zegt Bart Swier ervan, die al 2,5 jaar de advocaat is? Talkshowhost Renze Klamer vroeg hem gisteren in zijn show: “Natacha Harlequin had het er van tevoren over dat er echt een bom gaat vallen en dat er iets gebracht zou worden waar niemand op rekent en wat heel bijzonder is. Wat was dat eigenlijk?”

Bart: “Ja, dat zou u eigenlijk aan mevrouw Harlequin moeten vragen.”

Renze: “Jullie zijn toch een team?”

Overeenstemming

Ja, beaamt Bart. “Jazeker, ja, niet over alles is overeenstemming.”

Renze: “Daar was geen overeenstemming over?”

Bart: “Nee.”

Medegast Jaïr Ferwerda: “Dus dat was een slip of the tongue van haar?”

Bart: “Nou ja, nogmaals, dat moet u aan mevrouw Harlequin vragen.”

Vernietigend.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kan Natacha Harlequin überhaupt nog aan de desk zitten bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen