Zelfs Johan Derksen steunt Ali B niet: ‘Dit is niet te verdedigen’

Johan Derksen steunt normaal gesproken werkelijk élke mannelijke BN’er die in opspraak is, maar dat geldt niet voor Ali B. “Ja, dit is niet meer te verdedigen”, laat de VI-ster weten.

Ali B en Johan Derksen © RTL, SBS

Een mannelijke BN’er die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag of erger? Dan kun je er donder op zeggen dat Johan Derksen ’s avonds voor je in de bres springt op SBS 6. Gisteren keerde de televisiester terug op de buis met Vandaag Inside Oranje en direct wordt hij gevraagd om te reageren op de Ali B-rel.

Totaal vernietigd

Wat blijkt? Johan vindt het wél goed als Ali gestraft wordt. “Nou, kijk, ik heb hier – tegen beter weten in vaak – alle mensen die wel gecanceld zijn, collega’s, altijd proberen te verdedigen, maar ik heb de zaak van Ali B helemaal gevolgd en dan denk ik: ja, dit is niet meer te verdedigen. Die heeft zijn eigen carrière volkomen vernietigd”, zegt hij in VI.

“Ik vind wél dat er sprake is van trial by media. Daar wordt wel eens laatdunkend over gedaan, maar Ali zijn kinderen en vrouw kunnen de eerste vijf jaar niet naar de supermarkt. Als ik zou mogen kiezen, want al die journalisten spelen tegenwoordig officier van justitie, tussen die drie jaar of een column van Angela de Jong, dan pak ik die drie jaar.”

Berufsverbot

Collega Wilfred Genee vindt dat gek. “Vind je dat zo erg die column?”

Johan: “Nou ja, dat was helemaal de grond in, nog dieper en meteen een Berufsverbot erbij: nooit meer op tv! Dat vind ik wel ver gaan hoor, want dan ga je op de stoel van de officier van justitie en de rechter zitten.”

Wilfred: “Wat ze wel schetste, en volgens mij heb je dat zelf ook wel een beetje: geen enkele zelfreflectie bij deze jongen. Geen enkele. Totaal niets.”

Weinig hoop

Daar is Johan het wel mee eens. “Nee, er is weinig hoop voor die jongen. Ik zag hem. Ali denkt dat hij heel populair is, maar haast heel Nederland vindt hem een ontzettend irritante klootzak. Hij dacht het met zijn charme te redden, maar aan sommige zaken is niets meer te redden.”

Job Knoester: “Zijn optredens de afgelopen dagen hebben hem niet geholpen, denk ik.”

Johan: “Ik vind dat Ali straf verdient, maar dat hij ook al een behoorlijk stuk van zijn straf gezeten heeft.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johan Derksen stelt dat veel mensen Ali B een 'ontzettend irritante klootzak' vinden. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen