Natacha Harlequin kibbelt met Ali B: ‘Nee, zij is geen gouden greep’

Natacha Harlequin maakt weinig indruk op haar cliënt Ali B: hij maant haar ten overstaan van de pers om zich ‘niet druk te maken’ en dat hij ‘echt iets wil zeggen’. “Geen gouden greep.”

Natacha Harlequin en Ali B © RTL

Wat zal Natacha Harlequin spijt hebben dat ze de zaak-Ali B heeft aangenomen. Niet alleen is ze voor veel mensen haar geloofwaardigheid verloren met dat rare optreden als half-deskundige-half-advocaat in Shownieuws, maar ook wordt ze nu ten overstaan van de pers voor gek gezet door haar cliënt. Ze blijkt namelijk totáál geen gezag over hem te hebben.

‘Ja, maar Natacha…’

Als Ali gisteren op de tweede zittingsdag de zaal verlaat, besluit hij om de pers te woord te staan. Het is duidelijk dat er is afgesproken dat hij, in tegenstelling tot op dag één, niets inhoudelijks meer zegt, maar het liefst lijkt Natacha te hebben dat hij gewoon linea reactie naar huis gaat. Daar gaat de rapper echter niet mee akkoord.

De rapper tegen de discreet protesterende media-advocaat Natacha: “Nee, ik ga echt niets inhoudelijks zeggen, maak je niet druk, maar ik wil wel even een beetje ruimte.”

Even later: “Ja, maar Natacha, ik wil echt even iets zelf zeggen. Ik heb geen zin om media iets kwalijk te nemen.”

‘Helpt hem niet’

Hélène Hendriks vindt het hoogst ongemakkelijk overkomen, vertelt ze in De Oranjezomer. “Helpt hem dit nou of niet? Nee, hè?”

Tafelgast Rutger Castricum: “Nee. Het ziet er niet lekker uit, nee. Natacha Harlequin lijkt hier niet de gouden greep geweest. Ik vind het überhaupt ook een beetje gek. Ze zat het bij Shownieuws voor hem op te nemen en dan is ze blijkbaar ingehuurd om naast hem te staan en dan gaat hij de hele tijd met haar in discussie over dat hij wél wil praten.”

Ongemakkelijk, aldus Rutger. “Ja, laat haar dan thuis. Dat is toch gek?”

Hélène: “Ja, het is wel een beetje koddig als je het zo ziet. Dat ben ik wel met je eens, ja.”

‘Niet heel goed’

Eén groot verschil is dat Ali op de tweede zittingsdag niet met de pers stond te keuvelen in de pauze. Dat deed hij wél op dag één en dat kwam hem op forse kritiek te staan. “Het kan ook een advies zijn van Natacha, dat weten we niet”, zegt misdaadverslaggever Jermaine Ellenkamp in RTL Boulevard.

Collega Rob Goossens: “Als zij hem inderdaad van de gang heeft getrokken, dan heeft ze in elk geval iets goed gedaan, maar ik moet eerlijk zeggen: van wat we voor de schermen van haar hebben gezien, heeft ze het tot nu toe niet heel goed gedaan.”

Bommetje

Wat is de grootste misser van Natacha? “Ze heeft vorige week in dat geruchtmakende Shownieuws-optreden de zaak eigenlijk op een voor Ali héél ongunstige manier ingekleurd door alvast vooruit te lopen op ‘een bommetje’, waardoor wij allemaal denken van: nu gaat er iets komen! Dat hebben we tot nu toe niet gezien.”

“Het kan nog komen, maar iedereen zit nu te wachten op een bommetje, waardoor het effect van het bommetje, als het er al is, tenietgedaan wordt.”

Kopen

Ali had Natacha nooit zo last minute aan moeten stellen als media-advocaat, denkt Rob. “Het is heel aannemelijk dat Ali heeft gezien hoe Natacha in Shownieuws over zijn zaak praatte en toen dacht: hé, dat is een advocaat die best wel gunstige dingen voor mij zegt, ik ga haar kopen! Maar op het moment dat hij haar kocht, nam die invloed meteen af.”

“Ali had beter kunnen denken: hé, daar zit een invloedrijke advocaat die ik níet gekocht heb en iets vertelt dat gunstig voor mij is, dat laten we lekker lopen. Het feit dat zij zich daarna heeft laten kopen en dat eigenlijk als een soort van persconferentie in Shownieuws onthuld heeft…”

Dat is bijzonder slecht gevallen, zowel voor Natacha als voor Ali…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Natacha Harlequin een gouden greep is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen