Luuk Ikink hekelt mediahouding van Oranje-spelers: ‘Zuurpruimen!’

Luuk Ikink hekelt de mediahouding van de spelers van het Nederlands elftal. Hij vindt het jammer dat ze RTL Boulevard niet te woord willen staan. “Een beetje zuurpruimerig.”

Luuk Ikink © RTL

Het Nederlands elftal is gisteren aangekomen in Wolfsburg, waar ze tijdens het EK Voetbal verblijven in het luxueuze Ritz-Carlton-hotel. Een verslaggeefster van RTL Boulevard was erbij toen de spelers daar uit de spelersbus kwamen, maar ze reageerden niet op haar geroep om een vraag te stellen. Jammer, vinden ze dat bij de showrubriek.

Doldwaas enthousiasme

Eddy Zoëy vindt het allemaal heel erg somberheid uitstralen. “Van doldwaas enthousiasme is bij de spelers bar weinig te merken. Ondanks de massale media-aandacht van vandaag liet werkelijk niemand zich even tackelen voor een heel kort interviewtje.”

Waarom is dat zo? Humberto Tan in een item: “Ik weet niet waarom ze vandaag de pers niet te woord hebben gestaan, maar ik vermoed dat het ook wel te maken heeft met reizen, inpakken, gedoe. Gisteren hebben ze natuurlijk met de pers gesproken en vandaag is er niet heel veel nieuws.”

Zuurpruimerig

Luuk vraagt zich af of het door het blessurenieuws komt. “Het drukt wel een beetje het humeur misschien dat Koopmeiners en Frenkie niet meegaan, want we kregen ze vandaag niet te spreken en ik vond ze gisteren ook een beetje zuurpruimerig zo na de wedstrijd. Er kon geen lachje van af.”

Sportdeskundige Fatima Moreira de Melo: “Nou, je merkt inderdaad wel de tendens van realiteitszin en niet te hoog van de toren blazen. Voor het EK riep Van Gaal natuurlijk: ‘We worden wereldkampioen!’ Dat was meer de bluf.”

Niet trutten

Dit is wel weer het andere uiterste, vindt Eddy. “Nu wordt er helemaal niet van de toren geblazen. Is dat Koeman die dan zegt: even niet trutten met de pers?”

Fatima: “Nou, ik denk wel dat je dat als team dat bespreekt, dat je het rustig doet.”

Eddy: “Want dat iedereen dat doet, vind ik opvallend.”

Afspraken

Fatima denkt dat het bewust is. “Ja, precies. Het is gewoon de afspraak: we praten niet met de pers en gaan het niet over Koopmeiners of De Jonge hebben. Dat is van tevoren wel gesproken. Anders zeggen ze echt wel: ‘Hé, hoi’, of weet ik het. Ze doen het gewoon bewust niet.”

Luuk vindt wel dat de Oranje-spelers de verslaggevers gewoon moeten aankijken. “En praat ook meer dan drie woorden. Dat is ook wel leuk, toch?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De Oranje-spelers hebben even geen zin in RTL Boulevard. Prima of zuurpruimen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen