Noa Vahle had geen zin in Joost Klein-item: ‘Niet mijn best gedaan’

Noa Vahle, de dochter van Linda de Mol, had een paar weken geleden helemaal geen zin om voor de talkshow van Hélène Hendriks naar Enschede af te reizen om Joost Klein te spotten.

Joost Klein en Noa Vahle © NPO, SBS

Songfestival-artiest Joost Klein hield Nederland vorige maand in zijn greep met zijn historische diskwalificatie op het liedjesfestijn. Zijn eerste optreden daarna was op een of ander festival in Enschede en de redactie van de Hélène Hendriks-talkshow De Oranjezondag besloot om daar de 24-jarige verslaggever Noa Vahle op af te sturen.

‘Niet over hek’

Miljonairsdochter Noa realiseert zich kennelijk niet in welke bevoorrechte situatie ze zit: ze reageerde namelijk not amused op dat voorstel van de SBS-redactie. Weekblad Televizier vraagt haar: “Hoe bevallen de uitstapjes buiten de sport, zoals laatst bij het eerste optreden van Joost Klein na zijn Songfestivaldiskwalificatie?”

Noa laat daarop onomwonden weten dat ze dat eigenlijk helemaal niet wilde doen. “O god, hou maar op. Ik ben de vaste verslaggever in de programma’s van Hélène Hendriks en dan komt er weleens een idee van de redactie. Ik zei toen meteen al dat ik niet over een hek zou springen om Joost Klein te vinden.”

‘Niet mijn best’

Liever lui dan moe: de generatie van Noa staat erom bekend. “Ik heb ook niet echt mijn best gedaan”, geeft ze toe. “Dit soort uitstapjes hoeven voor mij niet zo vaak, maar zolang ik het op mijn manier mag doen, prima.”

Carrière maken op je achternaam en dan toch nog een hoop noten op je zang hebben: indrukwekkend. Hopelijk gooit ze er als EK-verslaggever van Vandaag Inside Oranje iets meer ambitie in. Hoe gaat ze zich onderscheiden? “Het klinkt misschien cliché, maar door dicht bij mijzelf te blijven.”

Oranjewatcher

Noa hoopt een streepje voor te hebben. “Ik ben natuurlijk de enige vrouwelijke en jonge Oranjewatcher, dus ik kijk misschien net anders naar de sport. Ik probeer ook altijd een onderscheidende vraag te stellen.”

Dat ligt ook aan het programma waarvoor ze werkt, legt de dochter van uit. “Bij de NOS of ESPN ga je meer in op de sport, ik zit bij Vandaag Inside dus ik mag weleens uit de bocht vliegen met een vraag.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Noa Vahle toont wel heel weinig motivatie. Begrijpelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen