Herman van der Zandt wordt vermist: ‘Wat doet hij de hele dag?’

Wat is er aan de hand… met Herman van der Zandt? Hij is tegenwoordig nooit meer op televisie te bekennen, terwijl er zulke grootse plannen waren aangekondigd. “Wat dóet hij?!”

Herman van der Zandt © NOS

Waar is Jaap Jongbloed als je hem nodig hebt? Herman van der Zandt wordt vermist. Nou ja, op televisie dan. “Waar is Herman gebleven? Dat is toch wel een vraag, want hij lijkt wel bezig met een grote verdwijntruc. Hij is al heel lang niet meer op televisie te zien”, zegt kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp in haar podcast Tina’s TV Update.

‘Wat doet hij?!’

Het is volgende maand al een jaar geleden dat zijn overstap naar KRO-NCRV werd aangekondigd. Hij zat daarvoor 23 jaar lang bij de NOS. “Hij had grootse plannen, hij had heel veel zin in dat avontuur bij de KRO-NCRV en hij ging dus per 1 januari 2024 daar in dienst, maar vooralsnog hebben we helemaal niks van hem gezien.”

Wel gehoord, voegt Tina toe. “Hij is een van de presentatoren geworden van Spraakmakers, maar dat is natuurlijk geen fulltime-baan. Ik vraag me af: wat doet hij de hele dag? Verveelt hij zich niet? Ik kan me voorstellen dat je je dan toch achter de oren gaat krabben van: was dit wel zo’n verstandige beslissing?”

De Slimste Mens

Het is de bedoeling dat Herman de presentatie van De Slimste Mens overneemt. “Maar dat is pas volgend jaar in de zomer. Tot die tijd, wat gaat hij dan doen? Ik heb het de KRO-NCRV even gevraagd, en of er nou eens een keer programmatitels aankomen.”

Tina vindt het zonde dat hij Met Het Mes Op Tafel heeft moeten opgeven, ’terwijl hij dus eigenlijk helemaal niet bij de KRO-NCRV in beeld is’. “Dat is toch eigenlijk ook wel zonde, want waarom… Ja, wat maakt het dan uit als hij dat nog een seizoen had gedaan?”

Voorlopig niet

Wanneer kunnen we Herman op televisie verwachten? “Voorlopig dus nog helemaal niet. Het heeft er alle schijn van dat hij pas dit najaar op televisie te zien zal zijn en dat is dan bijna een jaar na zijn afscheid bij de NOS. Dan is hij een jaar niet op televisie geweest.”

“Ik vermoed dat hij Ook Dat Nog gaat doen, hij wordt dan de opvolger van Aad van den Heuvel. Ik mis Herman in elk geval op televisie.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jammer dat Herman van der Zandt zo beperkt wordt ingezet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen