Ali B komt garage rechtbank uit, gek van pers: ‘Ga naar achteren!’

Ali B heeft zijn eerste persmoment in tweeënhalf jaar achter de rug: hij kwam vanochtend de parkeergarage van de rechtbank uit en werd daar bedolven onder de pers. “Ga naar achteren!”

Ali B © RTL

Het was een enórm mediacircus vanochtend bij de rechtbank waar Ali B terechtstaat in een geruchtmakende misbruikzaak. Als de rapper de parkeergarage uit komt lopen, wordt hij zo ongeveer bedolven onder de pers. RTL Boulevard-ster Aran Bade komt direct op hem afgesneld: “Ali, goedemorgen, vind jij jezelf een seksueel roofdier?”

‘Wow, wow, wow’

Ali schrikt ervan. “Wow, wow, wow, even ontspan je, even een beetje naar achteren. Mag ik een beetje ruimte?”

Aran: “Vind jij jezelf een seksueel roofdier?”

Ali: “Luister, je krijgt antwoord op al je vragen. Wil je me een beetje ruimte geven?”

Aran: “Geef maar een antwoord.”

Ali: “Wil je me een beetje ruimte geven alsjeblieft?”

Naar achteren

Ali dirigeert de pers naar achteren. “Jongens, kunnen jullie een klein beetje naar achteren alsjeblieft? Ik sta op het randje. Als ik zeg dat ik antwoord geef op alle vragen… Ik vraag het vier of vijf keer, ik sta op het randje van de trap: een beetje naar achteren gaan! Iedereen krijgt antwoord, relax.”

Aran: “Hoe gaat het met je?”

Ali: “Gemengde gevoelens. Ik zat er lekkerder in voordat jullie me van de trap af duwden, snap je? Ik voel veel opluchting. Ik ben twee jaa natuurlijk wel gewoon veroordeeld voor de suggestie. Daar zijn we het volgens mij wel met z’n allen over eens.”

Raptaptap

Voelt Ali zich alsof hij al veroordeeld is? “Ik heb in elk geval de gevolgen ervan ondervonden.”

Wat die gevolgen zijn? “Ik denk dat je die zelf ook wel kan bedenken, toch? Niemand die wat met je te maken wil hebben, trauma’s, onzekerheid.”

Wanneer zat hij het diepst? “Superveel vragen, bro. Ik heb 2,5 jaar m’n mond gehouden, ik mag eindelijk praten, ik ga het echt doen, maar het gaat niet werken als je de hele tijd rapatapatap. Relax, bro.”

Uit de bosjes

Aran: “De meisjes hebben ook 2,5 jaar gewacht. Hun verhalen zijn ook erg aangrijpend. Hoe vind je dat?”

Ali: “Ik vind het heel pijnlijk dat wij dit nu hier moeten doen zonder dat we mediation hebben gehad, omdat dat ze dat wel hebben toegezegd.”

Waarom is dat niet gebeurd? “Goede vraag. Laat ik eerst even vertellen wat er in de mediationuitnodiging stond. Soms is het heel zwart-wit, dan springt iemand uit de bosjes, verkracht iemand: een zwart-wit-situatie. Deze situatie is heel genuanceerd. Ik heb nooit een signaal gekregen dat er iets is gebeurd tegen hun zin in.”

‘Tim loog!’

Het is ook niet dat er daarna signalen waren, aldus Ali. “Er is gewoon liefdevol en goed contact geweest altijd. Het komt voor mij als een soort donderslag bij heldere hemel. Eigenlijk is hun kijk op mij vooral veranderd na de BOOS-aflevering, dat is het enige dat ik echt aan kan tonen.”

Aran: “Maar daar is ook wat gezegd natuurlijk.”

Ali: “Het is moeilijk als ik mijn antwoord aan het geven ben en je blijft de hele tijd… Ik snap dat je wil, maar ik ga alles beantwoorden, echt relaxed.”

Eén doel

Ali ziet zichzelf als de constructieve partij. “Als ik vrij word gesproken is er maar één doel voor mij: met deze vrouwen in gesprek gaan waarom ik nooit een signaal heb gekregen dat er nooit iets gebeurd is tegen hun zin in. We worden nu tegen elkaar uitgespeeld.”

Aran tot slot: “Je wordt een seksueel roofdier genoemd. Wat vind je daarvan?”

Ali: “Ik weet niet wie dat heeft gezegd.”

Fragment

Ali komt aan bij rechtbank:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Ali B een goede eerste media-indruk maakt onder leiding van Natacha Harlequin?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen