Angela de Jong reageert op gerucht dat ze ermee stopt: ‘Ik báál!’

Angela de Jong reageert eindelijk op het schokkende gerucht over haar vermeende vertrek als tv-columniste. “Ik baal en voel me schuldig dat ik twee weken vakantie heb genomen.”

Angela de Jong © NPO

Het was even flink schrikken: zowel vorige week als de week ervoor was Angela de Jong nergens meer te bekennen in het AD. Geen sneren aan BN’ers, geen meningen over tv-programma’s: he-le-maal niets. De reden? Een verhuizing. Nu weten we dat ze veel oorbellen in de kast heeft liggen, maar twee weken?! Verdacht, vond Victor Vlam het.

Minder zin

Victor, een soort Angela maar dan wat radicaler, kwam in zijn invloedrijke podcast De Communicado’s vervolgens met een theorie waar veel mensen behoorlijk van geschrokken zijn. Volgens de mediacriticus duidt zo’n enorm lange pauze om even te verhuizen erop dat ze na al die jaren gewoon minder zin heeft in die column.

Die lange pauze volgt namelijk kort na Angela’s opmerking dat ze wel een politieke column zou willen maken. Victor: “Ik heb geen inside informatie hierover, maar ook met die twee weken pauze met die verhuizing… Het voelt wel een klein beetje alsof het einde begint te naderen. En ik kan me ook voorstellen dat het een hele grote beslissing is voor haar.”

Aan de wilgen

Een grote beslissing voor Angela en een rámp voor iedereen die de showmedia een warm hart toedraagt, want zij is toch wel een van de grote smaakmakers. “Angela, er gaan geruchten dat je je column en deze podcast aan de wilgen hebt gehangen. En niks is minder waar, toch?”, vraagt Manuel Venderbos haar in de nieuwste AD Mediapodcast.

Angela reageert er een tikkie emotioneel op. Ze zegt ervan te ‘balen’. “Ja, wat zal ik nou eens zeggen?”, begint ze. “Er klopt echt werkelijk geen klap van. En waar ik nog meer van baal, is dat ik het vervolgens lees en dat ik me dus schuldig ga voelen dat ik twee weken vakantie heb genomen. Dat vind ik nog stommer van mezelf.”

‘Ik baal ervan!’

Is ze boos over deze theorie van Victor? “Ik baal eigenlijk vooral van mijn eigen reactie. Ik had eigenlijk één week vrij en het liep me allemaal over de schoenen, want dat huis was nog niet af, er moesten dingen gedaan worden en het was een drukke week met aan de ene kant het Songfestival en Joost Klein dat natuurlijk doorliep.”

En daarnaast moest ze ook nog een Nipkowschijf uitdelen. “Ja. Wat een hele hoop dingen met zich meebracht. En ik heb ook nog drie kinderen die nog een beetje door dat proces heen begeleid moeten worden. Want ja, daar verandert er ook best een hoop voor. Toen dacht ik van: nou, oké, laat ik mezelf dan niet helemaal over de kop werken.”

‘Pieker er niet over!’

Angela wilde de tijd nemen. “Ik dacht: laat ik zorgen dat ik daarna gewoon weer fris aan de slag kan, dus laat ik dan twee weken nemen. En daar gaf de krant me groot gelijk in. Maar ja, mijn calvinistische inborst dacht wel van: ja, de lezer die gaat het niet leuk vinden, en die gaat natuurlijk weer zeggen van: ben je nou alweer weg?”

De AD-opiniediva voelt zich daar als succesvolste columniste van heel DPG Media toch wat schuldig over. “We waren er ook al een week eerder niet [met de podcast] vanwege het Songfestival. En als je dan dus vakantie neemt, dan krijg je meteen geruchten dat je stopt. Nou ja, het is niet waar. En ik pieker er ook niet over om te stoppen.”

Nou, mooi nieuws. En in Dubai heeft er in elk geval één manspersoon íets te vroeg gejuicht…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Angela de Jong en Albert Verlinde na gebekvecht samen aan tafel bij Hélène?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen