Maxime Meiland wil Ali B langer in cel, Gordon pleit voor enkelband

Maxime Meiland vindt de strafeis voor Ali B – drie jaar de bak in – veel te zuinig. De realityster wil hem langer achter de tralies. En Gordon dan? Hij pleit juist weer voor een enkelband…

Gordon, Ali B en Maxime Meiland © RTL, YouTube

Het is voor Maxime Meiland ongelooflijk dat het OM drie jaar celstraf eist tegen Ali B voor zijn twee vermeende aanrandingen en twee verkrachtingen. Véél te zuinig, vindt de realityster, die zelf het slachtoffer geweest zegt te zijn van verkrachting. Zij hoopt dat de rechter daar niet in meegaat en juist een hogere celstraf oplegt aan de rapper.

‘Veel te weinig!’

Maxime vindt dat Ali veel langer achter de tralies moet zitten. “Drie jaar? Nog veel te weinig. Het is echt treurig om de reacties van mensen te lezen. Nog steeds zo veel slutshaming. Deze man is een arrogant monster. Het wordt tijd dat de slachtoffers als SLACHTOFFERS worden gezien in plaats van dader!””, schrijft ze op Instagram.

Daar is Gordon, die eerder dit jaar overigens nog te gast was in Chateau Meiland VIPS, het niet mee eens. Hij vindt juist dat Ali níet naar de gevangenis moet en een enkelband moet krijgen.

Enkelband

Gordon heeft een heel pleidooi geplaatst op zijn Instagram. “Een trieste dag voor de Nederlandse showbizz. Vooral voor de slachtoffers die hun vertrouwen gaven en die bedrogen uitkwamen. Ook gaat mijn hart uit naar Ali B; ondanks zijn onvergeeflijke daden het blijft een mens.”

“Ik zie hem spartelen en bravoure maken en die ophouden, maar als je publiekelijk zo wordt terechtgesteld moet je je afvragen of dit wel een eerlijk proces is en of de afgelopen 2,5 jaar al niet een straf waren. Een naam vernietigd, een carrière om zeep en een publiekelijke pispaal met alle drek die de kwijlende media al over je hebben uitgestort.”

Trial by media

Ali is óók slachtoffer, vindt Goor. “Trial by media heeft een gezicht gekregen en wel nu. Moet je een man opsluiten die zo bekend is of is een enkelband niet een betere keus en huisarrest zodat hij nog bij z’n kinderen kan blijven? Wat is de meerwaarde om iemand met een duidelijke gedragsstoornis op te sluiten?”

“Waarom niet beter therapie geven en niet nog meer verdriet aan te richten binnen een gezin wat al op klappen staat? Het OM zou zich ook moeten afvragen of dit niet een betere oplossing is.”

Borsato-zitting

Gordon vreest nu het ergste voor zijn volgende BN’er-collega die aan de beurt is. “Ik hou m’n hart vast voor de Borsato-zitting en ook hiervan zal het OM uit deze zaak lering moeten trekken.”

“De showbizz heeft z’n donkerste kant laten zien en het stralen van menig ster zal wat doffer zijn na vandaag. Sterkte voor iedereen. 😔😪”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen