Ali B compléét uitgekleed? ‘Voice-producent met miljoenenclaim’

Het zou zomaar kunnen dat Ali B ergens dit jaar een miljoenenclaim aan zijn broek krijgt van de producent van The Voice, stelt tv-autoriteit Tina Nijkamp. “Dat kan in de papieren lopen.”

Ali B © RTL

Het moet ongelooflijk pijnlijk zijn voor de vermeende slachtoffers van Ali B hoe nonchalant hij in de misbruikzaak tegen hem staat. Hij heeft nu zelfs Natacha Harlequin ingehuurd als een soort overbetaalde perswoordvoerder. Zij heeft hem aan de desk van Shownieuws echt helemaal de hemel in geprezen, tot het gênante aan toe. Het gevolg? Een uitbrander.

Schadepost

Ali kan zich al die dure services kennelijk nog steeds veroorloven ondanks dat hij al geruime tijd op non-actief staat, maar voor hoe lang nog? Tv-autoriteit Tina Nijkamp sluit niet uit dat de rapper een miljoenenclaim aan zijn broek krijgt van ITV, het productiehuis dat The Voice of Holland nu al jaren noodgedwongen in de koelkast heeft liggen.

De hoeveelheid geld die ITV al jaren misloopt is gigantisch, weet Tina. “ITV nam in 2022 al een schadepost op van 11 miljoen euro en in 2023 waren alleen al de onvoorziene juridische kosten 4,7 miljoen hoger”, schrijft ze in haar column in De Telegraaf. Oftewel: echt gigántische bedragen.

Miljoenenclaim

Die enorme schade zal ITV als commercieel bedrijf op iets of iemand willen verhalen, denkt Tina. “Reken dus maar dat ook ITV deze rechtszaak met veel belangstelling zal volgen.”

Als Ali inderdaad schuldig wordt bevonden, dan is een terugkeer van The Voice op RTL 4 volgens haar verder weg dan ooit. “Het zal mogelijk voor veel internationale schade zorgen en wellicht elk jaar miljoenen afschrijving opleveren.”

In de papieren

En dat zou voor Ali flink in de papieren kunnen gaan lopen, denkt Tina. “Geen comeback en misschien wel de vrees dat de ITV-juristen hem aansprakelijk willen stellen voor de geleden miljoenenschade nu en in de toekomst.”

Het zou Tina niet verbazen als Ali na die misbruikzaak nóg een aantal jaar een juridisch circus wacht. Met ditmaal een juridische strijd om veel geld. Héél veel geld…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het terecht vinden als de Voice-producent miljoenen eist van Ali B?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen