‘Natacha Harlequin heeft spijt van aannemen grote zak geld Ali B’ 

Natacha Harlequin heeft ‘echt heel veel spijt’ van het aannemen van een ‘grote zak geld’ van Ali B, omdat haar reputatie daarmee is beschadigd. Althans, dat denkt mediacriticus Victor Vlam.

Natacha Harlequin en Ali B © SBS

Het heeft voor veel verbijstering gezorgd dat Shownieuws zijn vaste deskundige Natacha Harlequin aan de desk heeft laten zitten om een soort van Ali B-propaganda te verspreiden. De reden? Ze is zijn nieuwe ‘media-advocaat’, wat inhoudt dat ze een soort veredelde pr-vrouw is geworden. Wat een gênante vertoning, zegt mediacriticus Victor Vlam.

Stoeltje kopen

Victor vindt het buitengewoon ongemakkelijk. “Het voelt alsof je eigenlijk een soort van stoeltje koopt in Shownieuws om jouw geluid vervolgens te laten horen daar”, zegt hij in de podcast De Communicado’s.

“Ja, dat is misschien een mogelijkheid die Ali B heeft, omdat hij jarenlang als artiest een hoog gage heeft gekregen. Dat is vermoedelijk iets wat de vermeende slachtoffers zich niet kunnen veroorloven en dat voelt dan toch een beetje wrang dat hij daardoor zijn geluid veel prominenter kan laten horen.”

Onrechtvaardig

Co-host Lars Duursma vindt het onevenwichtig van Shownieuws. “Onrechtvaardig, voelt het.”

Victor wijst erop dat Natacha helemaal niet gaat pleiten voor Ali of de juridische strategie gaat meebepalen. “Zij is gewoon de woordvoerder van Ali B in de media. Dat is feitelijk haar taak. En ze zal een omhooggevallen woordvoerder zijn, want ze zal natuurlijk hier ontzettend veel geld voor hebben gekregen. Je doet dit niet zomaar uit vrije wil.”

Lars: “Ik heb een beetje rondgevraagd en het meest waarschijnlijke scenario dat ik hoorde, is dat hij woensdag 29 mei bij Shownieuws zag hoe Natacha Harlequin Jeroen Rietbergen verdedigde.”

En daar zou Ali dan wel een pr-tante in gezien hebben…

Heel veel spijt

Natacha zat Ali tijdens de uitzending helemaal de hemel in te prijzen. Heel doorzichtig, vinden critici. Hij betaalt haar nu immers. De kijker is er niet ingetrapt en Natacha wordt voorlopig buiten de deur gehouden bij Shownieuws als het over Ali gaat. “Ik denk dat ze heel veel spijt hiervan heeft”, zegt Victor.

“Echt heel veel spijt, want dit is echt gigantische reputatieschade voor haar. Kijk, de kracht van Natacha was nou altijd dat ze redelijk was. Kijk, bij elke advocaat weet je dat die een bepaald belang vertegenwoordigt, maar soms denk je toch van: ik luister naar die persoon omdat ik wel denk dat die probeert een redelijk punt over te brengen.”

Inpakken door Ali

Dat gevoel is nu weg bij Natacha, vindt Victor. “Het probleem is met dit: als jij je laat inpakken door Ali B en dat je gewoon feitelijk een hele grote zak met geld van hem aanneemt en dan alles gaat roepen wat hij wil horen, want dat is nu het beeld dat wordt geschetst… Ja, dat is natuurlijk niet meer redelijk. Dat komt gulzig over.”

En dat niet alleen, vervolgt hij. “Dat komt ook heel erg immoreel over. Dat tast dat imago aan. Ze had echt een hartstikke goed imago. Ja, dat is echt aangetast hierdoor.”

Dom, vindt Lars. “Had ze zoveel moeite gedaan en ze gooit het weg om een zak geld van Ali B…”

De Communicado’s

De nieuwste aflevering van de spraakmakendste mediapodcast van Nederland:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen