Theo Maassen beleeft tv-comeback: ‘Hupsakee, snel weg ermee!’

Een beetje ongemakkelijk is het wel: Theo Maassen beleeft vanavond zijn terugkeer op televisie, en wel op ’s lands grootste tv-zender. “De NPO denkt: hupsakee, snel weg ermee!”

Theo Maassen © BnnVara

Ikvermoedhuiselijkgeweld.nl: de overheid heeft een hele website opgetuigd om mensen aan te moedigen om actie te ondernemen bij vermoedens van huiselijk geweld. Angela Degener, de ex-minnares van Theo Maassen, heeft dat gedaan, en wel via weekblad Privé. Ze heeft vrij overtuigend bewijs afgeleverd, namelijk een appgesprek met zijn vrouw.

Olcay en Johan

Huiselijk geweld is volgens de overheid een groot, verborgen probleem. Wat moet je volgens hen doen bij vermoedens van huiselijk geweld? “Bij huiselijk geweld zijn mensen afhankelijk van elkaar waardoor het geweld vaak verborgen is en niet vanzelf stopt. Ze hebben hulp nodig en een bekende uit de omgeving kan dan een belangrijk verschil maken.”

Angela doet precies wat de overheid van haar verlangt: het onderwerp bespreekbaar maken. Ze wordt gesteund door vrouwen als Olcay Gulsen, maar aangevallen door mannen als Johan Derksen. Ook de publieke omroepen gaan er anders mee om: de VPRO heeft Theo van Zomergasten af gehaald, BnnVara begint vanavond gewoon met Der Theo.

Theo op televisie

Eigenlijk zou Der Theo op een heel prominent moment te zien zijn, maar de NPO is niet zo blij met Theo als boegbeeld en heeft hem daardoor gedegradeerd naar de late avond. Zijn programmaserie over Duitsland begint vanavond om 22.20 uur, weliswaar na megahit Even Tot Hier, maar toch: niet echt op een prominent tijdstip.

Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp stipt het aan in haar podcast Tina’s TV Update: “Het is best wel een groot weekend voor de NPO. Een ongemakkelijk weekend ook, want Der Theo gaat in première. Theo Maassen heeft er twee jaar aan gewerkt en nu gaat hij in première.”

Half negen

Tina vindt het goed dat de NPO ervoor heeft gekozen om BnnVara te overrulen. “We weten allemaal dat het eerst om half negen op de vrijdag vanaf 3 mei uitgezonden zou worden, maar de NPO bedacht zich, want Theo is natuurlijk in opspraak gekomen. Heel erg in opspraak door een artikel in de Privé, waarin hij werd beschuldigd van huiselijk geweld.”

“Er kwam allemaal appverkeer bij en het was echt niet zomaar een artikel zeg maar. Daardoor verloor Theo Maassen al zijn presentatieklus bij Zomergasten. Dat gaat Adriaan van Dis nu doen.”

Weggemoffeld

De NPO weet duidelijk niet wat ze ermee aan moeten, aldus Tina. “Want het wordt helemaal niet gepromoot. Het is nu weggemoffeld om half elf.”

En dat is niet alles, vult Tina aan in haar Telegraaf-column: “Niet voor niets worden de laatste drie afleveringen er in juni zelfs binnen drie dagen doorheen gejast. Hupsakee, snel weg ermee en nooit meer naar om kijken.”

Moeilijke situatie

Wat een gedoe, aldus Tina. “De NPO weet helemaal niet wat ze ermee aan moeten en dat snap ik ook wel. Het is een hele moeilijke situatie, want hij is natuurlijk niet veroordeeld, dus je kunt hem ook niet cancelen, maar ik snap ook wel dat je denkt: hmmm, wat moeten we hiermee?”

Tina houdt rekening met prima kijkcijfers vanwege de lead-in van Even Tot Hier. “Dat is heel gunstig. Ik denk dat hij wel 800 duizend kijkers zou moeten kunnen halen, maar goed, de weken daarna wordt het een stuk lastiger, lijkt mij. Je blijft toch denken aan heel andere dingen als je naar Theo Maassen kijkt op dit moment. Ik in elk geval wel.”

Ongemakkelijk

Als tv-autoriteit ziet Tina graag wat er allemaal op de buis langskomt, maar deze slaat ze graag over. “Ik ga er in elk geval niet naar kijken, want ik vond de trailer al heel ongemakkelijk.”

De grote vraag is: zijn we vanavond getuige van Theo’s tv-comeback of is het in werkelijkheid zijn afscheidsserie? De tijd zal het leren…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u zin in de nieuwe documentaireserie van Theo Maassen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen