Frans Duijts krijgt gemene reacties op ingrijpende operatie: ‘Mietje’

Frans Duijts, bekend van volksliedjes en het pochen met dure auto’s, is jaren geleden bijna veertig kilo vet kwijtgeraakt middels een gastric sleeve-operatie. “Ik kreeg gemene reacties.”

Frans Duijts © AvroTros

De 44-jarige Frans Duijts woog op een gegeven moment maar liefst 140 kilo. Uiteindelijk heeft hij gekozen voor een gastric sleeve-operatie, die nog altijd op YouTube staat. Kilo’s verliezen ging na die operatie heel snel. “Binnen een paar weken tijd was ik er 20 kwijt”, vertelt hij in het tijdschrift van Chantal Janzen.

Pudding

Tijdens de eerste periode kun je maar een ‘shotglaasje met pudding’ op en dan zit je al hartstikke vol, aldus Frans. “Maar zo’n gastric sleeve is geen wondermiddel. Het eerste jaar werkt het voor honderd procent, maar na vier jaar is je maag teruggegroeid naar zijn normale grootte.”

Bij Frans is het deze zomer vijf jaar geleden. “Dus ik moet het gewoon weer op eigen kracht doen. Het is de kunst om in die tussenliggende drieënhalf jaar je mindset aan te passen.”

Mietje

Nu schommelt Frans tussen de 97 en 102 kilo. Als het nodig is, dan zou hij een nieuwe operatie overwegen, al kreeg hij daar wel nare reacties op, vertelt hij. “Na mijn operatie kreeg ik reacties als: ‘Mietje, kun je het niet zelf?’ Of: ‘Lekker makkelijk, laat je jezelf opereren en daarna vreet je je weer vol.’”

“Ik noem dat de korte kijkers, de mensen die aan de zijlijn staan en er wat van vinden, maar geen idee hebben hoe zwaar het is. Gelukkig heb ik ook heel veel complimenten gekregen en van veel mensen gehoord dat ik een inspiratie was. (…) Ik wil nooit meer terug naar die 140 kilo. Ik zou zo een nieuwe operatie doen, mocht het toch ooit weer zover komen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u binnen tien seconden drie liedjes van Frans Duijts op kunnen noemen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen