Heftige beelden van Jandino Asporaat op tv: ‘Diep- en dieptriest’

Jandino Asporaat staat bekend om zijn positiviteit en veerkracht, maar daar was gisteren eventjes weinig van over in Shownieuws. Nog nooit zagen we hem zó aangeslagen op televisie…

Jandino Asporaat © SBS

Kritiek op zijn kipstukjes? Jandino Asporaat haalt lachend een cameraploeg van RTL Boulevard over de vloer. Vieze toiletten? Ook dan zien we hem weer met een grote glimlach in allerlei filmpjes. De laatste tijd is de komediant best een paar keer negatief in het nieuws gekomen, maar hij laat zich nooit kisten. Maar nu zit hij wél even flink in zak en as…

Heftig noodweer

Jandino en zijn broer Kenneth hebben de afgelopen jaren met een groot team gewerkt aan de opbouw van het Hòfi Mango-natuurpark op Curaçao. De recensies zijn positief en het park levert een mooie bijdrage aan het plaatselijke toerisme en de werkgelegenheid. Maar nu is even alles anders: het natuurpark is verwoest door noodweer.

Met name in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben helse buien het park van Jandino geteisterd, waardoor er vrijwel níets meer van over is. Hij heeft meerdere theatershows afgezegd en is direct op het vliegtuig naar Curaçao gesprongen. Vlak na aankomst in het park zat hij gisterenavond live in Shownieuws, maar dat kwam misschien íets te snel.

‘Echt een ramp’

Nog nooit zagen we Jandino zó verslagen op televisie. “Het is echt een ramp. Het is niet normaal. Ik heb gisteren beelden gezien. Ik had zo gehoopt dat het niet zo erg zou zijn, maar het is echt zó erg. Er is zó hard gewerkt door iedereen de afgelopen jaren”, vertelt hij via Facetime.

“We hebben echt bloed, zweet en tranen gestopt in dit project, maar het is gewoon allemaal weg. Alle tuinen zijn weg, het asfalt is weg, de bankjes, de bruggen. Echt letterlijk alles is gewoon weggevaagd.”

‘Gewoon zó erg’

Er zijn geen gewonden gevallen, benadrukt Jandino. “Maar dit is echt gewoon zó erg. Het is gewoon helemaal weg. Drie dagen geleden was ik hier nog en een oproep aan het doen voor de mensen, omdat ze parkwachters en tourguides zoeken. Het park lag er zó mooi bij en het is gewoon he-le-maal weg.”

Jandino heeft drie theatershows afgezegd, maar moet vrijdag weer terug. “We gaan niet opgeven, niet bij de pakken neer zitten, we gaan dit park weer moeten opbouwen. Dit park betekent zó ongelooflijk veel voor Bandabou, voor Curaçao, maar… Ik ben altijd heel erg positief, alleen ik moet echt eerlijk zeggen dat dit wel echt heel erg veel pijn doet.”

Hele nacht janken

Presentatrice Tooske Ragas merkt dat Jandino zeer geëmotioneerd is. “We horen hier dat de tranen je hoog zitten.”

Jandino: “Ik weet niet meer… Ja, je bent de hele nacht aan het janken… Het is zo diep- en dieptriest. Ik kan het niet eens laten zien. Alle wortels van de bomen liggen bloot. Ik mis zoveel bomen, die zijn allemaal weggerukt. De hele palmentuin is weg. Ho, jongens, het is echt heel erg. Het is echt heel erg.”

Tooske: “We wensen jou heel veel sterkte en doorzettingsvermogen.”

Jandino: “Ja, is goed.”

Gossie

De Shownieuws-sterren zijn na afloop van de liveverbinding behoorlijk stil. “O, gossie”, merkt Tooske op.

Privé-baas Evert Santegoeds: “Zo, die is aangeslagen zeg.”

En Ronald Molendijk: “Ik begreep dat er ook achterstallig onderhoud was aan een dam in de buurt die dit moest voorkomen, dus het wordt nog wel een soort wedstrijd ook met de lokale overheid. Anders gaat het gewoon nog een keer gebeuren.”

Vreselijk, vindt Tooske het. “Laten we naar iets leukers gaan!”

Fragment

Jandino op Instagram:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wilt u Jandino Asporaat en zijn team een hart onder de riem steken nu hun natuurpark is verwoest?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen