Sophie Hilbrand maakt Wilders boos: ‘Daarom willen we NPO weg!’

Sophie Hilbrand maakt Geert Wilders ontzettend pissig door haar talkshowtafel leeg te vegen voor Soumaya Sahla. “Raar hè, dat we af willen van de publieke omroep?”, schrijft hij boos.

Sophie Hilbrand, Geert Wilders en Soumaya Sahla © NPO

Ze heeft drie jaar lang in de gevangenis gezeten vanwege lidmaatschap van een terroristische organisatie: Soumaya Sahla. Na haar vrijlating werd ze via Frits Bolkestein actief voor de VVD, maar na berichtgeving dat ze geld van hem zou hebben ontfutseld, werd haar lidmaatschap opgezegd door de partij. Al speelde Geert Wilders’ woede ook mee.

Wilders woest

Wilders heeft jarenlang herhaaldelijk de schijnwerpers op haar verleden gericht; hij vond het onveilig dat zij zo dichtbij hem kon komen. Het stoort hem gigantisch dat ze gisterenavond zo’n groot podium kreeg van de talkshow Sophie & Jeroen. Sterker nog: Sophie Hilbrand veegde haar hele talkshowtafel leeg voor Soumaya.

Krankzinnig, vindt Wilders het. “De islamitische terreurclub waar ze lid van was en voor welk lidmaatschap ze ook is veroordeeld – de Hofstadgroep – wilde mij vermoorden. Dankzij dit soort types ben ik al 20 jaar mijn vrijheid kwijt. Ik heb levenslang terwijl zij dat had moeten krijgen”, schrijft hij op X.

‘Raar hè?’

Het gaat echt veel te ver, aldus Wilders. Na de uitzending schrijft hij: “Hé, BnnVara, vandaag bij jullie een veroordeeld lid van een terroristische organisatie in de uitzending. Een organisatie die mij wilde vermoorden. Morgen iemand van Hamas? Overmorgen een ISIS-jihadist? En dat van ons belastinggeld? Raar hè dat we af willen van de publieke omroep.”

De achterban van Wilders maakt zich er ook boos over. Zo zegt iemand: “Net toch even gekeken ondanks dat ik vind hoe enorm gestoord het is om deze vrouw een podium te bieden op publieke omroep! De tafel leeg? Om maar geen kritiek te verkrijgen en ze neemt de complete zendtijd over! Wat slecht dit.”

Fragment

Soumaya bij Sophie:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kunnen de lastigere interviews beter naar Jeroen Pauw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen