Tim Hofman weigert belletje Linda de Mol: ‘Ik vond het niet zuiver’

Tim Hofman kreeg in de week voorafgaand aan zijn beroemde BOOS-aflevering over The Voice of Holland een verzoek van Linda de Mol om even te bellen. Maar dat weigerde hij…

Linda de Mol en Tim Hofman © NPO, BNNVARA

Het is het hoogtepunt in de carrière van Tim Hofman: de uitzending van zijn programma BOOS over de misstanden bij The Voice of Holland. Vanwege alle commotie en rumoer besloot hij destijds om de aflevering met weken te vervroegen; hij vroeg alle betrokken partijen op 12 januari 2022 om wederhoor, acht dagen later zou de aflevering online gaan.

‘Wat gebeurt hier?!’

Het bleef na dat verzoek om wederhoor dagenlang stil, tot drie dagen erna, op een zaterdagochtend. Er zat een reactie van Jeroen Rietbergen in de mail bij Tim. Het liefje van Linda de Mol besloot zijn wangedrag te bekennen, tot verbijstering van Tim, schrijft hij in het eerste hoofdstuk van zijn nieuwe boek Goede Moed.

Tim kon het niet geloven. “Ik lees die mail in mijn onderbroek op de rand van mijn bed. Wat gebeurt hier? Geeft hij nou toe? Verbaasd staar ik naar het scherm van mijn telefoon. (…) Ik kan het haast niet geloven. Ik bel Marije, onze eindredacteur; zij is net zo verbaasd. We blijven tegen elkaar herhalen hoe onverwacht dit is.”

Pushmelding

Vlak na die mail ziet Tim een pushbericht op zijn telefoon binnenkomen, waarin RTL aankondigt te stoppen met alle Voice-series. “Holy shit. Door mijn lijf trekt een rush van ongeloof en spanning. We hebben hier maanden werk in zitten, en we zullen in onze komende uitzending serieus nieuws brengen met mogelijk serieuze gevolgen.”

Het hele land staat op zijn kop en zelfs John de Mol himself meldt zich om een interview te geven. Dat deed hij via een appje van zijn secondant Paul Römer. “‘On of off the record?’ stuurde ik terug. ‘Maakt niet uit.’ Mooi, het werd on.”

Bellen met Linda

Tim weigerde om informeel met betrokkenen te spreken. “We deden niks off the record, hadden we besloten. Ook niet met bijvoorbeeld Linda de Mol, die eerder die week vroeg of we off the record even konden bellen over het nieuws over haar partner. Dat weigerde ik, want ik vond het journalistiek gezien niet zuiver.”

De presentator stuurde daarom een weigerappje naar Linda. Hoe kijkt hij daarop terug? “Een best lastig appje om te sturen, ik kende Linda van wat gelegenheden en we konden het altijd goed vinden.”

Nieuw boek

Tim vertelt in zijn nieuwe boek Goede Moed uitgebreid over de Voice-rel. Het boek ligt vanaf dinsdag in de winkels; het eerste hoofdstuk is te lezen in zijn nieuwsbrief.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Goed dat Tim Hofman niet wilde bellen met Linda de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen