Harm Edens doet heel vals over Gordon: ‘Hele emmer vol braken!’

Wat een mazzel dat Harm Edens nooit quotes hoeft te halen bij Gordon, want hij laat zich nog valser uit over de geplaagde zanger dan Aran Bade. “Een hele emmer vol braken!”

Harm Edens en Gordon © RTL, NPO

Gordon hoeft maar vijf minuten ergens achter een microfoon te zitten en het regent direct nieuwswaardige quotes. Eén ding is zeker: het is nooit saai met Goor. Laatst zat hij in de radioshow van de veelgeprezen Mischa Blok en daar hadden ze het ook heel even over zijn vroegere radiocarrière. Zo heeft Gordon een paar keer Edwin Evers vervangen.

Zelfoverschatting

Die invalbeurten zijn echt ontzéttend goed gevallen bij… ehh, nou in elk geval bij Gordon zelf. “Ja, dat werd zó goed ontvangen dat ze dachten: laat Evers maar thuis! Zo was het inderdaad”, zei hij bloedserieus tegen Mischa.

Heerlijk veelzeggend natuurlijk. Wat die Mischa daarop zei? Helemaal niks. En daarom levert Harm Edens maar wat commentaar in zijn radiopodcast Dit Was De Radio. “Je hoort heel veel talenten langskomen weer. Dat is altijd leuk. Beter dan Evers dus… Aan zelfoverschatting geen gebrek!”, sneert hij.

Dronken in studio

Mediakenner Ron Vergouwen zet Gordon vervolgens neer als een luie radiomaker. “Hij had vroeger die ochtendshow op Noordzee FM, maar volgens mij nam hij het eerste uur altijd de dag van tevoren op, zodat hij pas om zeven uur in de studio hoefde te zijn.”

Collega Arjan Snijders: “Ik geloof inderdaad wat hij zegt dat hij dronken die studio in hobbelde. Ik heb wel begrepen dat het een beetje was zoals Jensen ook de laatste jaren van de ochtendshow deed. Dat je in een half uur een of twee keer iets van de presentator hoort, deels al opgenomen, dus het was niet een liveshow waar de hele tijd van alles gebeurde.”

Week of 5,5

Arjan denkt dat Gordon toen niet erg gedisciplineerd was. “Hij was er ook met enige regelmaat niet, dus die drie jaar zijn wel wat gaten in te prikken.”

Harm vals: “Ja, als we het netto optellen is het nog een week of 5,5.”

Ron: “Ja, en volgens mij was Humberto Tan de vaste vervanger van Edwin Evers. Gordon kan ik me niet meer herinneren.”

Arjan: “Humberto Tan werkte als vervanger ook prima. Dat je zo’n iconische show toch wel kan vervangen.”

‘Al zend je ruis uit!’

Als je zoals Gordon een icoon als Evers vervangt, dan is dat helemaal geen prestatie, meent Harm: “Omdat het al zo’n iconische show ís. Dan zijn mensen even aan het bijkomen van het feit dat je icoon er niet is, dan zeggen ze: ‘O, hij is er nog steeds niet’, dan: ‘O, binnenkort komt hij alweer terug.’ Het maakt dus niet uit wie er zit. Al zend je ruis uit!”

Ron: “Dat interview bij Mischa Blok zat trouwens echt vol met tranen, dus het is niet een heel stabiele persoon op dit moment. Volgens mij heeft hij wel zes of zeven keer gehuild in dat uur dat hij met Mischa Blok sprak.”

‘Laat hem thuis!’

Harm vindt dat Mischa wel had moeten ingrijpen toen Goor die opmerking over Evers maakte. “Als je hem nou hoort zeggen van: ‘Toen ik Edwin Evers aan het vervangen was, zeiden ze: laat hem maar thuis want het bevalt zo goed’, dan hoor je als interviewer ook wel… Een licht kuchje is wel het minste.”

Dan heel vals: “Je mag ook een emmer vol braken of iets, maar je móet even reageren, vind ik.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie was beter in de ochtend van Radio 538?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen