Mona Keijzer pissig op Wilfred Genee: ‘Wist niet dat je zou komen’

Mona Keijzer ging ervan uit dat ze afgelopen donderdagavond zou aanschuiven bij Vandaag Inside, maar voelde zich op het laatste moment gecanceld. “Ze is nu pissig op mij.”

Wilfred Genee en Mona Keijzer © SBS, NPO

Nu er een rechts kabinet komt zien we de kopstukken van de nieuwe regeringspartijen weer iets vaker in de media: Dilan Yesilgöz zat vrijdagavond aan tafel bij Vandaag Inside en het was de bedoeling dat Mona Keijzer daar de avond ervoor zou zitten. De kijker zag Rutger Castricum echter tussen Johan Derksen en René van der Gijp in zitten, en níet Mona.

Mona op visite

Hoe zit dit precies? Wilfred onthult in de rubriek In De Wandelgangen: “Het grappige is: ik kreeg dus vanmiddag een telefoontje dat Mona Keijzer wilde langskomen. Toen werd ik teruggebeld dat Mona Keijzer niet wilde langskomen.”

En toen? “Nou, toen kreeg ik ineens een appje: ‘Hoe laat moet ik er morgen zijn, want ik heb er rekening mee gehouden in de agenda.’ Toen zei ik: ‘Ja, ik heb begrepen dat je niet ging komen.’ ‘Nou, daar snap ik niks van, ik wilde komen.’ Hoe zat dat nou?”

Pissig op Wilfred

Sam Hagens weet het niet. “Weet ik niet”, verduidelijkt hij.

Wilfred: “Weet jij niet? Oké, ze was nu weer een beetje pissig op mij. Ik zeg: ‘Ja, ik kan er ook niks aan doen.’”

Sam: “Volgens mij was het in eerste instantie een beetje een grap, dat ze zei: ‘Wil je niet dat ik langskom? Wil je niet dat ik aan tafel zit?’ Maar ze weet natuurlijk dat dat nooit gebeurt.”

Snel gepikeerd

Hoe heeft Wilfred dit opgelost? “Ik heb weer teruggestuurd: ‘Ik heb doorgekregen dat je niet meer gaat komen, dus het gaat nu niet meer lukken.’”

Sam: “Ik denk dat ze sowieso boos is op Wilfred.”

Rutger Castricum: “De BBB is de laatste tijd wel snel een beetje gepikeerd, vind ik.”

Uiteindelijk zat Mona vlak voor het weekend aan tafel bij Sophie & Jeroen.

Moeilijk verhaal

Als BBB de grootste partij was geworden, dan was Mona nu waarschijnlijk premier geweest. Op dit moment wordt er gekeken naar Ronald Plasterk. Kansloos, denkt Sam. “Ik denk dat het een heel moeilijk verhaal gaat worden om nog premier te worden.”

Niet alleen wordt hij verdacht van economisch delicten, ook is Pieter Omtzigt geen fan. “Hij ligt zó dwars en hoe langer dat duurt… Stel je voor dat hij over een week alsnog wordt aangekondigd, dan begint hij en dan zegt iedereen: ‘Ja, maar Pieter Omtzigt wilde jou hier niet hebben als premier. Hoeveel gezag heb jij nou eigenlijk?’”

Het beste alternatief? “Mona Keijzer.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen