Evert Santegoeds: ‘Tim Hofman ging zélf jankend naar de politie!’

Evert Santegoeds vindt het ronduit bespottelijk dat Tim Hofman mensen oproept om zich te melden als ze zich mishandeld voelen door de politie. “Hij ging er zelf jankend naartoe!”

Evert Santegoeds en Tim Hofman © SBS

Tim Hofman vroeg zijn volgers maandag of zij zich bij hem wilden melden als ze tijdens een demonstratie mishandeld zijn door de politie of daar beelden van hebben. Het is hem op felle kritiek komen te staan, onder meer van Dilan Yesilgöz. De politie heeft zijn handen vol aan de controversiële Palestina-demonstraties in de hoofdstad.

‘Jankend naar politie’

Privé-baas Evert Santegoeds ergert zich ook dood aan Tim. “Ach, daar word ik ook zo moe van”, zegt hij in de podcast Strikt Privé. “Zelf jankend naar de politie van Hilversum hollen als er iemand een pistool op de balie van de VARA legt en och, wat was de politie z’n beste vriend en o, wat hadden ze het goed opgepakt en serieus genomen.”

Eigenlijk is Tim met terugwerkende kracht ’té serieus genomen’, denkt Evert. “Het was een man die in de war was. Die komt binnen bij de VARA en zegt: ‘Ik ben op zoek naar Tim Hofman, hier is mijn pistool!’ En dat wordt opgepikt alsof de hele weet ik wat voor terroristische organisatie zich bij de VARA gemeld had.”

‘Helemaal van slag’

Evert doelt op de verwarde man die zich meldde op het Mediapark met de boodschap Tim Hofman te willen vermoorden. “Tim was hélemaal van slag en nu gaat hij die politie op zitten naaien met: ‘Heb je beelden?’ Weet je wat het goede van beelden is? Dat vond ik ook het goede bij Renze van de week…”

“Er stond een jongen naar die ME’er te spugen, maar daar ging nog wat aan vooraf ook, hè? Dat was echt de grootste etter van het hele plein. Die had eerst een stok afgepakt, daar die agent mee geslagen, die agent pakt de stok weer terug en slaat hem op z’n bek en dát fragmentje krijg je dan te zien.”

‘Het héle beeld’

Renze heeft het volledige fragment laten zien en dat is goed, vindt Evert. “Ik vond het leuk bij Renze dat ze lieten zien wat eraan voorafging en dan kantelt dat hele verhaal natuurlijk.”

Evert maakt zich zorgen over de objectiviteit van Tim. “Dat moet Tim dan ook gaan doen. Wel het héle beeld laten zien.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen