Eva Jinek-basher zwaar hypocriet? ‘Hij is zélf niet bepaald loyaal!’

Eva Jinek heeft er een basher bij: niemand minder dan haar oud-mentor Charles Groenhuijsen. Hij blijft maar naar haar uithalen in de media. “Maar hij is zélf niet bepaald loyaal!”

Eva Jinek en Charles Groenhuijsen © NPO

Om een of andere reden heeft Charles Groenhuijsen er de grootst mogelijke moeite mee dat Eva Jinek na een aantal extreem lucratieve jaren bij RTL weer terugkeert naar de NPO. Hij vindt haar geen loyale vrouw. Maar wat moeten we nou toch steeds met zijn kritiek? Zijn de opmerkingen die hij over haar maakt terecht of is het hypocriet?

‘Zelf niet loyaal!’

Dat laatste, meent Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds. Hij stoort zich mateloos aan de Op1-presentator. “Ja, het zit Charles Groenhuijsen niet lekker dat hij z’n plekje moet afstaan aan Eva Jinek. Dan denk ik: man, wat nou?”

“Je bent ooit weggegaan bij het Journaal, toen leek je carrière voorbij, dat heb je nog een paar keer een vervolg kunnen geven, en dan begin je over de loyaliteit van Eva Jinek, die ze niet zou hebben, want ze ging naar RTL en ze komt met hangende pootjes weer terug. Ja, de loyaliteit van Charles Groenhuijsen is nou ook niet om over naar huis te schrijven.”

Niet in de mond

Hoezo dat dan? “Charles heeft er ooit een hele uitzending aan gewijd toen Privé met het testament van prins Bernhard kwam. Een hele uitzending werd eraan gewijd en niet één keer viel de naam Privé. Nou, journalisten onder elkaar… Dat is helemaal niet loyaal, dus dat woord moet Charles Groenhuijsen maar niet meer in de mond nemen.”

Charles moet gewoon accepteren dat zijn tijd een beetje voorbij is, vindt Evert. “Dat het Charles Groenhuijsen z’n baantje kost is lullig voor Charles Groenhuijsen, maar je kunt toch niet tot je tachtigste blijven zitten?”

Carrie wél verder

Het zal voor Charles lastig zijn dat zijn huidige co-host bij Op1, Carrie ten Napel, na de zomer wél gewoon verder gaat als de talkshow stopt. Zij wordt namelijk de vrijdag-Jinek.

Evert: “Die hele carroussel van baantjes en al die verschillende zuiltjes binnen de NPO… Soms zit het tegen. Dan schud je een keer met je hoofd en misschien komt er wel weer eens wat voor Charles Groenhuijsen en misschien ook niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Charles Groenhuijsen zich vals gedraagt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen