Eva Jinek krijgt wéér steek onder water van Charles Groenhuijsen

Eva Jinek krijgt nu alwéér haar oud-mentor Charles Groenhuijsen over zich heen. Het zit de Op1-ster absoluut niet lekker dat hij door haar komst het veld moet ruimen. “Niet loyaal.”

Charles Groenhuijsen en Eva Jinek © NPO

De 70-jarige Charles Groenhuijsen zit over een paar maanden al achter de geraniums: Op1 houdt op te bestaan en zijn andere voorstellen vinden de tv-baasjes te belegen. Waarom Op1 ophoudt? Omdat er na de zomer een hele talkshow-stoelendans plaatsvindt: Eva Jinek keert terug, dus verhuist Sophie & Jeroen naar de late avond. Op de plek van Op1.

Veel bombarie

Charles hélemaal zuur dus en dat krijgt Eva allemaal over zich heen. Hoewel ze ooit stage heeft gelopen bij hem, zit hij nu de hele tijd heel erg naar te doen over de presentatrice. Hij verweet haar vorige maand al min of meer sterallures te hebben, en nu zet hij neer als iemand die absoluut niet loyaal is.

De VARAgids-interviewster van dienst hoeft alleen maar een voorzetje te doen: “Stoort het je dat jij met jouw cv moeilijk aan de bak komt en dat Eva Jinek ‘met veel bombarie’ wordt binnengehaald?”

Niet loyaal

Nou, inderdaad. Dat stoort Charles gigantisch. “Eva is net als Twan Huys voor het grote geld naar RTL verkast. Daar is het mislukt, of in elk geval niet goed genoeg gelukt. En dan hup: gaan ze terug naar de NPO.”

Het is allemaal opportuun en niet-loyaal gedrag, wil Charles zeggen. “Ik ben een loyaal mens en ik mag daar iets van vinden. Voor Eva geldt dat ze nu een succes op haar naam moet schrijven, iedereen let op haar. Ik ben benieuwd of ze dat in de vooravond kan waarmaken, het is echt iets anders dan latenight.”

Ouderwets

Kan Charles dan echt niets anders krijgen van de NPO? Hij heeft wel voorstellen ingediend, maar: “Tot nu toe zegt de NPO: dat is ouderwetse tv, meneer. Tsja, het moet wel een beetje woke en hip zijn. Wat dat betreft sta ik 3-0 achter: ik ben man, wit, oud, hetero, negatieve vinkjes.”

“Ik word links en rechts ingehaald door presentatoren die mijn zoon of dochter zouden kunnen zijn. Prima. Maar mensen die naar de NPO kijken zijn toch ook wat ouder.”

Operatie Live

Charles wil heel graag het jaarlijkse Operatie Live nieuw leven inblazen. In dit programma kunnen we live meekijken met een operatie. “Dat was een paar jaar terug spraakmakend.”

De NPO wil het alleen niet meer, zegt hij beteuterd. “Wat er ouderwets aan is? Ik weet het niet. Dat wordt niet geduid. Als je mij te oud vindt: zeg dat dan gewoon.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Charles Groenhuijsen heeft het op Eva Jinek gemunt. Oncollegiaal of begrijpelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen