Hélène Hendriks in 2025 tóch niet vaste opvolger VI? ‘Gebeurt niet’

Hélène Hendriks wordt overduidelijk klaargestoomd om op een gegeven moment Vandaag Inside te vervangen, maar de grote vraag is: wanneer? In 2025 al? “Nee, dat gebeurt niet.”

Hélène Hendriks en Johan Derksen © SBS 6

We zien Hélène Hendriks tegenwoordig vaker talkshows presenteren dan dat ze nog iets met sport doet. Heel verwonderlijk is dat niet: ze haalt in de regel prima kijkcijfers en Vandaag Inside zal op een gegeven moment ophouden te bestaan. Vooral de 75-jarige leeftijd van Johan Derksen en zijn gezondheid zijn natuurlijk een risicofactor.

‘Nog in 2035!’

Het contract van de VI-sterren loopt nog tot volgend jaar zomer en kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp is er heilig van overtuigd dat Hélène daarna het stokje overneemt. Johan kruipt dan langzaam tegen de tachtig, terwijl Hélène dan net 44 wordt en nog wel een tijdje mee kan op de beeldbuis.

Angela de Jong denkt daar anders over. “Ik denk dat Derksen in 2035 nog steeds op tv is”, lacht ze in Veronica Superguide. “Zolang hun gezondheid het toestaat, zie ik ze niet stoppen. Talpa heeft zo’n succes in handen met Vandaag Inside. Er is hen ook veel aan gelegen om ermee door te gaan.”

Heel eerlijk?

Zelf ergert Angela zich in toenemende mate aan de conservatieve meningen van Johan, maar: “Als de drie heren er niet meer zijn, dan zal ik het ook heel erg missen. Iedere avond ben ik toch weer benieuwd wat ze te zeggen hebben.”

Het is ook goed dat zo’n show op de buis is, vindt Angela. “Het is een soort mini-samenleving wat je daar een tafel ziet. Na de opmerking over die Fries spraken veel mensen er schande van, maar je hoorde ook veel begrip in de samenleving. VI zit precies op dat snijpunt. Je ziet ook een enorme generatiekloof aan tafel.”

One of the guys

Als het uiteindelijk zo ver komt, dan is Hélène wel een goede opvolger, vindt mediajournalist Ron Vergouwen. Hij zegt: “Hélène is net zo geliefd als Genee, echt one of the guys. Zij past ook prima binnen dat sfeertje. In feite heeft SBS de opvolger al klaarstaan.”

Toch vraagt hij zich af of VI écht stopt als Johan ermee ophoudt. “Wilfred, René en Johan hebben weleens gezegd: als één van ons stopt, stoppen we allemaal, maar ik moet dat nog maar zien.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat ziet u liever na de zomer van 2025?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen