‘Coca-Cola-ruzie slecht voor imago Bas Smit en Nicolette van Dam’

Het is niet goed voor het imago van Bas Smit en Nicolette van Dam dat ze rollebollend over straat gaan met Coca-Cola, zegt een insider in de Weekend. “Het is zó buitensporig.”

Bas Smit en Nicolette van Dam © SBS 6

Het is bijzonder knap hoe Bas Smit en Nicolette van Dam een carrière om gebakken Insta-lucht heen hebben gebouwd. Hij werd bekend als haar man, en nu hebben ze bijna evenveel volgers; zij nog ietsjes meer dan hem. En al die volgers leveren een hoop geld op. Maar hoeveel er ook op de bankrekening staat, het is natuurlijk nooit genoeg.

2,6 miljoen euro

Bas en Nicolette hebben het nieuws gehaald omdat ze colamiljoenen willen binnenharken. Ze hebben volgens RTL Z wel héél lucratieve afspraken gemaakt met een manager van Coca-Cola die ze toevallig van het schoolplein kennen. Wat blijkt? Er lag geen contract aan ten basis en die manager heeft haar beslissingsbevoegdheid met voeten getreden.

Die manager is ontslagen, maar Bas en Nicolette willen alsnog de afgesproken 2,6 miljoen euro vangen. Wat ze daarvoor hebben gedaan? Eén keer gek doen op een festival; vier andere festivals gingen niet door. “Maar ze hadden vanwege de klus hun jaarplanning en uitgavenpatroon aangepast, een au pair ingeschakeld en investeringen gedaan”, aldus RTL.

Niet goed voor imago

Volgens de Weekend zijn Bas en Nicolette er niet blij mee dat dit via RTL Z is uitgelekt. “Het was niet de bedoeling dat dit alles zou uitlekken, want hun namen waren doorgehaald in de uitspraak van de rechtbank, zoals dat altijd gaat omdat uitspraken geanonimiseerd worden gepubliceerd”, aldus het tijdschrift.

Een ‘insider’ voegt daaraan toe: “Naar de pers was het bekende echtpaar zelf niet gestapt met dit verhaal en er zelf op reageren doen ze ook niet, want deze zaak lijkt niet goed voor hun imago. Dit omdat de bedragen zó buitensporig zijn en het werk dat ze ervoor moesten doen zo minimaal, dat dit wel erg ver afstaat van de mensen in het land.”

Reputatie

Het lijkt erop dat Bas en Nicolette zich daar zelf ook van bewust zijn. Ze benadrukken bij RTL dat zij een getuigenverhoor hebben gevraagd. “Uit het getuigenverhoor zal blijken dat hen niets te verwijten valt, en dat zij recht hebben om de betaling van 2 miljoen. Maar nog belangrijker is dat hun reputatie ongeschonden blijft”, aldus hun zegsman.

Want een goede reputatie levert héél veel geld op. Bas verklapte ooit al eens zijn starttarief aan de Weekend: “Voor 25.000 euro krijg je als adverteerder één foto, mits het past in ons leven. Voor een ton kun je mij niet acht berichtjes laten posten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Bas en Nicolette twee gezellige influencers?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen