Albert Verlinde slaat terug naar Angela: ‘Met sherry op de bank!’

Albert Verlinde slaat keihard terug naar zijn criticus Angela de Jong. Hij begrijpt niet waarom ze zo steigert als hij zijn mening uitspreekt op televisie. “Met een glas sherry op de bank!”

Angela de Jong en Albert Verlinde © RTL

Er is wat onenigheid over de manier waarop de nieuwe beoogd premier Dick Schoof is ontvangen door de parlementaire pers. Te kritisch, vinden critici. Ook VI-ster Merel Ek ging er met een gestrekt been in door een vraag te stellen over een heikel onderwerp uit zijn verleden. Flauw, vindt Albert Verlinde. Hij pleit voor een vriendelijker ontvangst.

Valse noot

Angela de Jong zat te kijken naar Alberts uitspraken in De Oranjezomer en begrijpt daar dus helemaal niks van. “Huh? We hebben het hier toch niet over de presentatie van een nieuwe musical waarbij de hoofdrolspeler wordt doorgezaagd over een valse noot van dertien jaar geleden?”, sneert ze in haar AD-column.

“We hebben het over de nieuwe premier, die niemand kent, die niet democratisch gekozen is, die leiding gaat geven aan een experimenteel kabinet, dat mede doet namens een partij met dubieuze standpunten en dan zijn er in de lange carrière van de beste man ook nog wat dingen gebeurd die het benoemen waard zijn.”

Albert reageert

Hélène Hendriks vindt het een prestatie van Albert. “Je hebt het eindelijk voor elkaar. Je zit één keer in De Oranjezomer en bám, daar is Angela de Jong met een column.”

Albert: “Ja, leuk hè? (…) Nee, maar dit was niet tegen Merel. Dit was van mij. Die man houdt een verhaal en van tevoren hoorde ik allerlei journalisten al zeggen: ‘Ja, maar hij was altijd topambtenaar en nu wordt hij premier. Hoe doet hij dat?’ Dan denk ik: vraag dat dan! Maar dat vraagt niemand. Iedereen zit in een soort loopgraaf negativiteit uit te stralen.”

Auditie voor Angela

Die negativiteit irriteert Albert. “Daar ben ik gewoon echt klaar mee. Dat kan Angela de Jong niet leuk vinden, maar ik zit hier niet om auditie te doen voor Angela de Jong. Ik zit hier om mijn mening te geven en we zitten hier met elkaar rond de tafel om elkaars mening te horen. Dat is ze niet gewend, maar ik vind het leuk.”

Hélène: “Jawel, dat is ze wel gewend, maar ik dacht wel ook toen jij zei: ‘Hij had een fantastisch verhaal’, van: ik heb het niet gehoord. Het was gewoon opgeschreven door de persvoorlichter en hij las het voor, bij wijze van spreken.”

Schoolkrant

Een fantastisch verhaal is misschien overdreven, aldus Albert, maar: “Je zit live in de uitzending en je roept dingen, snap je? Het is natuurlijk niet dat je denkt: het wordt de oudejaarsconference, dat is het nou ook weer niet, maar die man staat er voor het eerst. Hij presenteert zich aan ons, aan Nederland en dan krijg je zo’n zuurbak tegenover je.”

Hélène: “Ja, maar het is toch geen schoolkrant? Je hebt maar één kans om een vraag te stellen.”

Normale vraag

Albert blijft bij zijn standpunt. “Ja, maar vandaag schreef Angela de Jong: ‘Ja, maar je kunt niet van Wouter de Winther verwachten…’ Dat was de enige die een normale vraag stelde! Die stelde de vraag: ‘Wie als premier was een voorbeeld voor u?’ Ik denk: dat is een vraag die gewoon positief en leuk en goed is.”

Tot slot over de AD-opiniediva: “Ik vind het enig dat Angela de Jong op de bank zit te kijken met een glas sherry en denkt: wat leuk, er zijn mensen met elkaar… En natuurlijk: je kunt het eens zijn met de een of de ander, maar daarvoor zitten wij hier. Dat is het enige waarvoor we hier zitten, toch?

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Albert Verlinde gelijk? Had de nieuwe premier wel iets vriendelijker verwelkomd kunnen worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen