Maakt Rutger Castricum de overstap naar SBS 6? ‘Nu al twee ton!’

Rutger Castricum duikt al jaren om de haverklap op in de talkshows van SBS 6. Eerst in HLF8, tegenwoordig in Vandaag Inside en De Oranjezomer. Gaat hij een overstap maken?

Rutger Castricum © SBS

De programma’s die Rutger Castricum maakt voor zijn vaste werkgever PowNed worden structureel slecht bekeken, maar toch is hij nog altijd het belangrijkste boegbeeld van deze publieke omroep. Ondertussen schnabbelt hij al jaren bij door aan te schuiven in de talkshows van SBS 6. Met name in die van Hélène Hendriks is hij erg vaak te zien.

233 duizend euro

Rutger was zelfs Hélène’s vaste sidekick in de zondagvariant van haar talkshow. Die show keert na de zomer terug: gaan ze dan opnieuw een tandem vormen? “Ik sluit niet uit dat ik terugkeer. Ik heb het erg naar mijn zin gehad. Uiteraard moet er wel een goede afstemming zijn met mijn werkzaamheden voor PowNed”, zei hij zelf onlangs in De Telegraaf.

Het is natuurlijk opvallend dat Rutger tegenwoordig vooral bekend is van de talkshows op SBS 6, en niet van de dingetjes die hij doet voor PowNed, terwijl dat zijn hoofdbaan is. Hij maakt bij de NPO naar verwachting gebruik van de volledige ruimte die de WNT-norm hem biedt en daarmee zou zijn salaris uitkomen op 233 duizend euro per jaar.

Niet naar SBS 6

Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp, tevens de voormalig zenderbaas van SBS 6, verwacht om die reden niet dat Rutger de overstap gaat maken naar Talpa. “Gaat Rutger definitief naar SBS 6? Nee, dat denk ik niet. Ik denk dat Rutger gewoon bij PowNed blijft”, zegt ze in haar podcast Tina’s TV Update.

Als talkshowgast zal Rutger bij SBS 6 nooit meer kunnen verdienen dan hij nu doet bij PowNed, denkt Tina. “Hij verdient daar natuurlijk de WNT-norm ongeveer, zo’n 230.000 euro per jaar, of in ieder geval boven de twee ton zit hij. En dat betekent dat hij hartstikke veel geld verdient. Het is een heel vast inkomen ook, hè.”

Vast contract

Rutger heeft een vast contract bij PowNed. “Het is niet dat je een tijdelijk contract hebt zoals Rob Kemps bij SBS 6, dat je na een paar jaar weer over moet op een freelance contract. Het is allemaal heel vast en heel veilig en een mooie steady basis.”

“En ja, die SBS 6-klussen kan hij er gewoon bij doen. Daar krijgt hij natuurlijk ook apart voor betaald, dus het is zo’n leuk extraatje. Ik denk dat hij dus gewoon zeker niet naar SBS 6 gaat, maar lekker bij PowNed blijft.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wordt Rutger Castricum over- of ondergewaardeerd als talkshowgast op SBS 6?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen