Albert Verlinde basht familie Thijs Römer: ‘Even lappen met elkaar!’

Albert Verlinde spreekt ook de familie van Thijs Römer erop aan dat hij zijn slachtoffers nog steeds niet hun schadevergoeding heeft betaald. “Gewoon even lappen met elkaar.”

Albert Verlinde en Römer-familie © SBS, NPO

De slachtoffers van Thijs Römer wachten nog steeds op hun schadevergoeding van in totaal 13.600 euro. Via Yvonne Coldeweijer is nu uitgelekt dat zijn geld op is omdat deze zaak zo ontzettend duur was. Wat kamp-Thijs ervan vindt dat dit nu op straat ligt? “Valsigheid”, zegt zijn advocaat. Maar ze hadden het zelf voor kunnen zijn, aldus Albert Verlinde.

‘Römer was heilig’

Thijs komt uit een rijke familie en die hadden dit makkelijk even kunnen voorschieten, zegt Albert in De Oranjezomer. Hij heeft het dan niet alleen over vader Peter Römer, maar ook over zijn oom Paul Römer, een van de bobo’s bij Talpa. Zij hebben natuurlijk voldoende middelen om te dokken. “Dan denk ik van: waarom? Het is de familie Römer!”

Het is ongelooflijk dat de naam van wijlen Piet Römer, die de hoofdrol speelde in Baantjer, niet beter wordt beschermd, vindt Albert. “Piet Römer was heilig, dat was Baantjer, dat was hoofd-Piet, dus Piet Römer was Piet Römer. Zijn zoon Paul Römer werkt bij Talpa en Peter Römer is van de dramaseries.”

Merkbescherming

Het is raar dat zo’n familie het weer op negatieve publiciteit laat aankomen, vindt Albert. “Dat je dan niet als familie zegt: ‘Jongens, we moeten op zich het merk een beetje proberen te beschermen, laten we lappen met elkaar. Laten we allemaal twee- of drieduizend euro geven.’ Die familie heeft centen zat. Dit is gewoon armoede!”

“Thijs is al voor de wolven gegooid. Wie weet heeft hij het echt niet, dat kan natuurlijk, want hij is ook door het ijs gezakt en heeft niks meer over en die zaak is duur, maar als familie had ik gedacht: jongens, even om elkaar heen gestaan en wij betalen dat. Dan heb je op z’n minst een kans om weer te beginnen zonder dat je wéér met je kop op het hakblok gaat.”

Klein bier

VI-ster Chris Woerts begrijpt er eveneens helemaal niets van dat die tv-familie niet even ingrijpt. “Dat is toch klein bier, 13 duizend euro? Dat is toch klein bier voor die familie Römer?”

Albert: “Dat is helemaal niks. Piet Römer kwam er niet eens z’n bed voor uit.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen