Bunq-baas Ali Niknam onthult waarom hij Hélène Hendriks weigert

Bunq-baas Ali Niknam weigert om aan te schuiven in de talkshow van Hélène Hendriks. Wel zat hij gisterenavond aan tafel bij Jeroen Pauw. Waarom is dat? “Heel lacherig talkshowgesprek.”

Ali Niknam en Hélène Hendriks © NPO

Hélène Hendriks heeft een belangrijke rol gespeeld in het aanzwengelen van de discussie over de gevaren van het bankieren bij de Bunq-bank. Ze heeft haar Talpa-collega Geraldine Smink, een van de gedupeerde Bunq-klanten, een groot podium gegeven om haar verhaal te doen. Zij verloor in rap tempo een ton spaargeld en kon Bunq niet bereiken.

Cruciale fout

Hoewel Geraldine zo’n beetje de woordvoerster is van de gedupeerde Bunq-klanten en Hélène zelf ook klant is bij deze bank, weigert directeur Ali Niknam om bij haar aan tafel te zitten. De presentatrice vertelde maandagavond dat Ali geen tijd zou hebben, maar een avond later – gisterenavond dus – zat de bankbobo aan tafel bij Jeroen Pauw.

Ali werd uitgebreid geconfronteerd met beelden uit Hélène’s talkshow De Oranjezomer, waar Geraldine haar verhaal deed. Hij ging concrete vragen, bijvoorbeeld over een ontmoeting met haar en het terugbetalen van haar ton, handig uit de weg. En volgens mediacriticus Victor Vlam komt dat omdat Jeroen een cruciale fout heeft gemaakt.

Tafel leegvegen

Victor stelt op X dat Jeroen beter een een-op-een-interview had kunnen houden. “Het gesprek met Ali Niknam bij Sophie & Jeroen was veel sterker geweest als de tafel schoon was geveegd. Gasten zoals Jip van den Toorn wilde zich te graag profileren met lastige vragen aan Ali maar reden Jeroen Pauw vooral in de wielen.”

“En met sterker bedoel ik: lastiger voor Ali. Een gast onder vuur heeft baat bij chaos aan tafel. Een interviewer die te werk gaat als scherpschutter is het gevaarlijkst.”

Geen tijd

Hélène heeft gisterenavond, na het interview bij Jeroen, geprikkeld gereageerd op Ali’s afwezigheid in haar eigen show. “Ali Niknam hadden we uitgenodigd, die wilde niet komen, hij had geen tijd in z’n agenda, maar hij had wel tijd voor Jeroen & Sophie. Jeroen Pauw zat daar en hij heeft daar het een en ander aan hem gevraagd.”

Die man moet gewoon dokken, vindt de Talpa-ster. “Is het flauw als ik zeg: hij staat in de Quote 500 voor 1,7 miljard, joh, help die mensen gewoon?”

Waarom?

Waarom wil Ali eigenlijk niet aanschuiven bij Hélène? Dat wordt duidelijk in een vraaggesprekje met Quote. Het stoort Ali dat er zo ‘lacherig’ werd gedaan aan haar talkshowtafel. Zo adviseerde Jack van Gelder haar om als Bunq-klant direct naar huis te gaan om dingen in orde te maken en riep Rutger Castricum dat iedereen zijn geld er wel weg zal halen.

Ali pissig: “Phishing is te serieus om lacherig over te doen. Dat geldt ook voor een oproep tot een bankrun – dat is niet voor niets verboden. In sommige berichtgeving word ik bijna uitgemaakt voor een crimineel – terwijl wij juist dag en nacht in de weer zijn om onze gebruikers veilig te houden en te beschermen tegen criminelen. Dat is niet echt kies.”

Fragment

Een fragmentje:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen