Even Tot Hier krijgt voor het eerst negatieve recensie: keert het tij?

Jeroen Woe en Niels van der Laan, de bejubelde mannen van Even Tot Hier, krijgen voor het eerst een negatieve recensie voor hun kiezen. “Het is oude wijn in nieuwe zakken”, zegt Tina Nijkamp.

Even Tot Hier en Tina Nijkamp © NPO

Het is iets waar iedere tv-maker vroeg of laat tegenaan loopt: hoe snel moet je het format vernieuwen en de boel opfrissen? Sommige formats hebben het nauwelijks nodig – zo zijn er bij Miljoenenjacht alleen wat kofferjongens naast de koffermeisjes gezet – maar andere formats hebben al sneller een opfrisbeurt nodig om de kijker geboeid te houden.

Oude koeien

Tina Nijkamp, de tv-columniste van De Telegraaf, schrijft nu in haar column dat ze vindt dat Even Tot Hier in herhaling valt. Het programma van Jeroen Woe en Niels van der Laan trapte zaterdagavond een nieuw seizoen af en het format is ongewijzigd: openingsgrapjes, liedje van bekende artiest, bijzondere verrassing, liedje van een minuut en quizje.

En wat nog meer? Grapjes en sneren over BN’ers, bijvoorbeeld afgelopen weekend over Özcan Akyol. Het werkt als een tierelier, maar bij Tina slaat de verveling toe. “Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik vond het voor het eerst een beetje tegenvallen. Beetje flauwe grappen allemaal en vooral zoveel oude koeien uit de sloot.”

Saai en onbekend

Het heeft wel goed gescoord, erkent Tina in haar podcast Tina’s TV Update. “1,7 miljoen kijkers en meer dan het Journaal, maar ik vond zelf de inhoud wat tegenvallen. Ik vond het heel fijn oude wijn in nieuwe zakken, zoals ze dat zeggen. Veel oude koeien.”

Ze vervolgt: “Wéér over die formatie, wéér over Ajax, wéér over Gordon en zijn mislukte comeback, wéér over Rachel Hazes en dat ze zo’n slechte moeder is en wéér over Eus dat hij een slechte vriend is geweest voor Matthijs van Nieuwkerk. Ik vond het heel veel herhaling en weinig actueel.”

All in all

Allemaal platgetreden paden, aldus Tina. “Er zaten natuurlijk ook wel mooie onderdelen in, maar all in all vond ik het deze uitzending een beetje tegenvallen helaas.”

Blijft het bij deze column van Tina of keert het tij rondom Even Tot Hier? De tijd zal het leren…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Valt Even Tot Hier een beetje in herhaling?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen