Gordon-ex reageert héél vals op flopcomeback: ‘Stop het pesten!’

Gordon krijgt een behoorlijke valse reactie van zijn ex-verloofde Gavin Rozario voor zijn kiezen nu zijn comeback faliekant is mislukt. Stella Bergsma roept men op: “Stop het pesten!”

Gavin Rozario en Gordon © Instagram, RTL

De cirkel is rond: Gordon luidde zijn grote comeback in met een walgelijke sneer aan zijn ex-verloofde Gavin Rozario en nu die comeback faliekant mislukt is, is die Australische jongeman ook weer van de partij. “Just sitting here enjoying the juice“, schrijft hij op Instagram met daarbij een fotootje waarop hij aan een pakje ‘juicy juice’ lurkt.

Stella in de bres

Het is natuurlijk een flinke trap na, en in het geval van Gavin is dat misschien ook wel begrijpelijk, maar over het algemeen moeten we Gordon nu wel even rust gunnen, vindt columniste Stella Bergsma. Zij stelt dat het bashen van de gevallen zanger veel te ver gaat en vraagt op Instagram om terughoudendheid.

Stella vindt het afschuwelijk dat Goor alles heeft gecanceld vanwege de aanhoudende kritiek. “Ik vind dit persoonlijk echt om te janken. Kijk, het is natuurlijk prima als je geen fan van iemand bent of iemand niet goed vindt. Dan koop je geen kaartje en is het klaar. En zelfs kritiek op iemand kan ik nog wel begrijpen, vooral als het inhoudelijk is.”

‘Dit is pesten!’

Het gaat bij Gordon echter verder dan inhoudelijke kritiek, meent Stella. “Het is gewoon pesten. Je zou na Madonna en Mia & Dion soms denken dat vals zingen een soort halsmisdaad is. Dat is het niet hoor. Het is maar vals zingen. Het legitimeert massaal pestgedrag totaal niet.”

“Ik vermoed dan ook dat mensen die zogenaamd ‘kritiek’ hebben, hele andere motieven hebben. Dingen als rancune, jaloezie en eigen frustraties. Mensen zien dan dat het kennelijk bon ton is om collectief op iemand te trappen en doen dan vrolijk mee. Vooral als diegene al op de grond ligt. Ik noem het ‘faalvreugde’ en vind het middeleeuws.”

Homohaat

Misschien is het ook wel homohaat, aldus Stella. “Ik heb sowieso nooit de massale haat voor Gordon begrepen. Wat heeft hij toch ooit misdaan? Is het dat hij homo is? Een bewogen leven leidt? Dat hij menselijk is en kwetsbaar? Dat hij wel eens een grap over een ander maakt? Is dat het?”

“Ik heb hem altijd leuk gevonden, en geestig en goedlachs. En hij heeft niet de grootste stem, maar wel soul in zijn donder. Als iemand iets maakt wat je niet goed vindt, waarom diegene niet lekker met rust laten? Geen enkele artiest verdient een constante stroom aan haatberichten. Geen enkel mens eigenlijk.”

Hoop op Gerard

Eigenlijk is er maar één ding dat Gordon nog kan redden, wordt vaak geroepen, en dat is de welwillendheid van Gerard Joling om tóch weer een seizoen van Over De Vloer te maken. “Ik denk dat hij qua tv-carrière helemaal afhankelijk is van Gerard Joling. Als hij niet in stapt… Alléén is hij niks waard”, riep Johan Derksen onlangs.

Albert Verlinde daarop: “Maar dat gaat Gerard niet doen. Dat is heel zuur voor Gordon, want Gerard heeft alles. Én een tv-carrière én hij heeft nog hits. En hij kan ook nog zingen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gordon heeft jarenlang op onbeschofte wijze kandidaten beoordeeld in shows als Idols. Karma?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen