Lucille Werner niet meer op tv: ‘Lekker luieren met ton wachtgeld!’

Lucille Werner leeft momenteel lekker in de luwte nu ze alweer een einde heeft gemaakt aan haar Tweede Kamer-avontuur. Keert ze terug op tv? “Welnee, die zit thuis met een ton wachtgeld!”

Lucille Werner © CDA

De meeste mensen kennen haar nog van Lingo, maar in 2021 koos ze ervoor om namens het CDA in de Tweede Kamer te gaan zitten: Lucille Werner. Ze heeft haar politieke carrière na een paar jaar alweer aan de wilgen gehangen. “Komt ze nu weer terug op tv? Nou, ik denk het dus niet”, zegt kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp in de podcast Tina’s TV Update.

Wachtgeld

Lucille zit gewoon lekker van haar wachtgeld te genieten, aldus Tina. “Lucille Werner is uit de Tweede Kamer gegaan. Zij heeft recht op wachtgeld, meer dan twee jaar zelfs en dat wachtgeld krijg je niet meer als je een andere baan aanneemt. Gezien het feit dat dat wachtgeld best wel heel veel geld is, hè…”

Hoeveel pakt die vrouw dan? “Lucille verdiende als Tweede Kamerlid 124 duizend euro inclusief vakantiegeld en alles en daar hou je dan 80 procent van over. Dat betekent dat Lucille Werner ook nu nog recht heeft op een ton per jaar en ja, als presentatrice van Lingo verdien je dat denk ik niet.”

Alles geflopt

Het is ook maar de vraag of de tv-wereld háár nog wel wil, aldus Tina. “Lucille heeft niet echt een veelbelovende carrière als presentatrice achter de rug. Ze is natuurlijk eigenlijk vooral bekend van Lingo en dan nog van een paar specials over de Miss Handicap-verkiezing. Voor de rest heeft ze nog iets gedaan op SBS 6 wat geflopt is, maar dat was het dus.”

Op televisiegebied is Lucille volgens haar wel een beetje uitgespeeld. “Ze heeft niet een heel veelbelovende carrière achter de rug en ze zal dat ook niet gaan krijgen, vermoed ik.”

Thuis met ton

Kan Lingo dan niet terugkeren met Lucille aan het roer? “Ik denk dat Lingo sowieso niet op de buis komt en als dat op de buis komt, dan zullen ze dat doen met Jan Versteegh die dat de afgelopen jaren al deed.”

Tina besluit: “Ik denk dat Lucille Werner voorlopig gewoon thuis blijft met die ton en dat we daarna iets in een goede-doelenomgeving ofzo van haar horen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het terecht dat iemand als Lucille Werner een ton wachtgeld krijgt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen