Rachel Hazes vindt zichzelf niet inhalig: ‘André’s uitvaart was gratis’

Rachel Hazes begrijpt niet waar de kritiek vandaan komt dat ze zo gierig en inhalig zou zijn. Ze ontkent dat stellig. “De afscheidsdienst van André was bijvoorbeeld ook gratis.”

Rachel en André Hazes © William Rutten

Het is volgens Rachel Hazes onbegrijpelijk dat zij steeds als de inhalige, gewiekste weduwe van André Hazes gezien wordt. Ze vindt helemaal niet dat ze zich laat leiden door geld, zoals sommigen wel eens beweren. Ze wijst erop dat ze in 2004 niet achter de kassa zat bij de afscheidsdienst van André in de Amsterdam Arena.

Karaktermoord

Met dat volle stadion had Rachel makkelijk kunnen cashen, maar dat deed de barmhartige weduwe niet. “Wat al die meningen van al die mensen betreft: dat is niks nieuws. Daar heb ik al sinds 2004, sinds het overlijden van André, mee te maken. Er wordt al twintig jaar karaktermoord op mij gepleegd. Niks deed ik goed en ik deugde niet”, zegt ze in Party.

Rachel vindt dat ze meer respect verdient. “Ik werd op 34-jarige leeftijd weduwe met een dochter van elf en een zoon van tien. In die kwetsbare tijd van rouw en verdriet heb ik alles gedeeld met Nederland.”

Gratis entree

De mensen mogen er volgens Rachel ook waardering voor hebben dat de afscheidsdienst van André gratis was. “Iedereen mocht in de ArenA afscheid komen nemen van Dré en het was live op tv. Niemand hoefde daar een cent voor te betalen.”

Ze vervolgt: “Stel dat ik entree had gevraagd om erbij te zijn in de ArenA, dan hadden mensen recht van spreken gehad, want dat zou asociaal zijn geweest.”

Breken of barsten

Rachel houdt al die critici op afstand. “Om op je vraag terug te komen over het breken of barsten: ik heb in 2017 zo die gezeten, ben toen zo ongelukkig geweest, dat ik op een afdeling terecht kwam die je je grootste vijand niet gunt. Toen heb ik mezelf beloofd: dat nooit meer. Dat hou ik vol.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waar doet Rachel Hazes het allemaal voor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen