Patty Brard kotst op Volkskrant-mevrouw: ‘Dit is echt pathetisch’

Patty Brard vindt het walgelijk hoe er in de Volkskrant over haar dramaserie wordt geschreven door recensente Herien Wensink. “Het is gewoon pathetisch van zo’n recensent”, briest ze.

Patty Brard © SBS

De dramaserie over het leven van Patty Brard krijgt niet bepaald positieve recensies. Met name Volkskrant-recensent Herien Wensink is onverbiddelijk; zij geeft de Videoland-reeks slechts twee sterren. Ze wekt echter bij flink wat mensen ergernis op, omdat ze aan het begin van de recensie duidelijk laat blijken dat ze sowieso nogal op Patty neerkijkt.

‘Het is pathetisch!’

De lelijke woorden van Herien zijn van links tot rechts afgestraft; Kitty Herweijer heeft er zelfs een column over geschreven in het AD. Zij moet een beetje spugen van de disclaimer van Herien dat zij geen interesse heeft in Patty. “Mensen die dat wel hebben – lees het plebs – mochten van haar een ster bijtellen.”

Patty voelt zich gesterkt door de column van Kitty. Ze laat haar weten op Instagram: “Zo jammer dat zo’n recensent van zo’n correcte krant dan eigenlijk die derde ster niet DURFT te geven want anders is de elitaire geloofwaardigheid gone with the wind! Pathetisch! ❤️ Thanks Kitty Herweijer.”

‘Hou toch op!’

Het doet Patty veel. Ook aan de desk van Shownieuws laat ze haar ongenoegen blijken. “Ik heb heel veel leuke reacties gehad, ook een of twee nare recensies, maar weet je, je kunt niet iedereen pleasen. Ik heb ook wel eens dat ik denk: ik vind dit minder leuk dan dat.”

Als haar gevraagd wordt wat ze van het Volkskrant-stuk vindt, zegt ze: “Van wat? O, die krant voor het volk! Nee, dat doet mij niks. Hou op. Eigenlijk weet je dat als dat soort kranten je de hemel in schrijven je het commercieel gezien niet oké doet. Wat ik dan wel weer leuk vind, is dat het ook anders kan, want de Trouw had vanavond een fantastische recensie.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen