Patty Brard krijgt steun na heftige recensie: ‘Wat een enorme snob’

Patty Brard krijgt steun van journalisten na een behoorlijk heftige recensie in de Volkskrant. De recensente van dienst zou een ontzettende snob zijn. “Die kijkt niet naar paupershit!”

Patty Brard © SBS

Het moet voor de bejubelde Patty Brard ongelooflijk slikken zijn dat de landelijke kranten zulke slechte recensies schrijven over de dramaserie over haar leven. Vooral een mevrouw van de Volkskrant was echt verschrikkelijk negatief. Hoe dat komt? “Een disclaimer is meteen op zijn plaats”, legde deze Herien Wensink zelf al uit.

Sterretje erbij

Recensente Herien benadrukt dat ze Patty wel van naam kent, maar haar verder absolúút nooit gevolgd heeft. “Deze recensent weet weinig van Patty Brard, en nog minder van BN’ers, juice en showbizz. Die kennis is niet cruciaal bij het zien van de dramaserie Patty, maar voor ingewijden wel een smakelijke bonus.”

Ze vervolgt in haar disclaimer: “Keek je met plezier naar Patty’s posse? Zag je Brard met genoegen een klysma ondergaan (Patty’s fort, 2005) of op haar gezicht klappen in een zwembad (Sterren springen, 2012)? Dan is de serie vast een feest van herkenning – denk er bij het oordeel dan maar een ster bij.”

Te intellectueel

AD-columnist Kitty Herweijer wordt er onpasselijk van, laat ze blijken op X. “VK-recensent wil even laten weten dat ze te intellectueel is voor low-brow cultuur. Gek, de Britneys en Victoria’s werden recent opgehemeld als feministische iconen avant la lettre in de kwaliteitskranten, maar onze eigen ontspoorde volksdiva’s, daar moet weer naar getrapt worden.”

Volgens haar is die serie over Patty prima. “Patty krijgt gek genoeg alleen maar matige recensies, hier weer twee sterren. Er is best wat aan te merken op de serie hier en daar, maar ik vind het genieten so far.”

Haute Snobisme

JA21-mede-oprichter Annabel Nanninga is het eens met Kitty. “De disclaimer in de eerste alinea verraadt Haute Snobisme van de recensent.”

Kitty daarop: “Het is niet te harden.”

AD-mediajournalist Marcus den Blanken: “Echt helemaal mee eens. Lijkt wel of je in Nederland dit niet goed mag vinden. Ik zie Patty toch een stuk liever dan die hoogdravende dingen die vijf sterren krijgen.”

Paupershit

Schrijver Johan Fretz valt er ook een beetje over. Hoe leest hij die disclaimer van Herien? “Hier staat eigenlijk: ‘Ik kijk niet naar die paupershit van Patty Brard, nooit gedaan ook, maar ben jij wel zo’n ordinaire, domme, klootjesvolk tv kijker, dan kun je een ster bij het oordeel optellen.'”

Hij denkt dat die Volkskrant-mevrouw de volgende keer maar wat anders moet recenseren. “Als je totaal niet geïnteresseerd bent in dat wat je recenseert, recenseer het dan niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de Volkskrant zuur over Patty Brard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen