Özcan Akyol niet blij met Wilfred Genee: ‘Dit is heel erg vervelend’

Özcan Akyol is er niet blij mee dat Wilfred Genee een aanjagende rol speelt in de discussie over het mes in de rug van Matthijs van Nieuwkerk. “Ik heb de indruk dat hij het vervelend vindt.”

Wilfred Genee en Özcan Akyol © SBS

Het is ongelooflijk wat Özcan Akyol op gang heeft gebracht met zijn bewering dat er een heftig filmpje van Matthijs van Nieuwkerk zou circuleren. Samen met wat andere zaken heeft dat hem ertoe gebracht om de presentator een mes in de rug te steken en hun vriendschap min of meer op te zeggen voor het oog van de natie. Een backstabber, vinden critici.

Eus hekelt Wilfred

Wilfred Genee heeft een katalyserende rol gespeeld in de discussie over het vermeende brulfilmpje van Matthijs dat in werkelijkheid een heel onschuldig filmpje bleek. “Twijfel je wel eens om Eus wat harder of wat zachter aan te pakken? Het is ook een jongen van jullie. Onderdeel van het succes”, vraagt RTL Boulevard-verslaggever Lex Uiting hem.

Daarop antwoordt Wilfred: “Nee, want ik heb de indruk dat hij het juist wel vervelend vindt hoe ik het de afgelopen weken heb gedaan, maar ik heb ook in het gesprek van gisteren dat we aan de telefoon hadden gezegd: ‘Maar ik moet wel gewoon mijn werk doen.'”

Zachtere gevoelens

Wilfred is niet van plan Eus te sparen. “Hij is zo nu en dan onderdeel van het team, maar hij gaat het verhaal ook bij Humberto vertellen, dus dan moet ik daar ook in ons programma op terugkomen. Ik heb daar nooit enige – en daar sta ik ook niet echt om bekend, geloof ik – zachtere gevoelens bij opeens, dat ik vind dat ik dat niet kan doen.”

Özcan wijst nu boos naar de showmedia die alles zouden opblazen, maar dat vindt Wilfred niet goed. “Eus heeft natuurlijk over alles en iedereen een mening, nu heeft hij zelf een kleine uitglijder gemaakt en nu krijgt hij het zelf over zich heen. Ja, zo werkt het. Dat heb ik al zo vaak meegemaakt in mijn carrière.”

‘Het is opvallend’

Veel mensen kunnen niet geloven dat Eus zijn ex-bestie Matthijs zó verraden heeft om een relatief onschuldig filmpje. “Als dit het nou is waarop Eus zeg maar gedraaid is, dan is dat opvallend”, zegt Bart Ettekoven in Shownieuws.

Collega Evert Santegoeds: “Hij noemt het nu gedoe over een filmpje. Dat heeft hij zelf de wereld in geholpen!”

Bart: “Precies. Wij als showbizzmedia hebben het allemaal gedaan.”

En ook Rob Goossens voelt zich aangesproken. “Het is weer de schuld van ons!”, roept hij in RTL Boulevard.

Vergaloppeerd

Al met al was Eus een beetje dom, vindt Wilfred. “Ik denk dat Eus het verhaal over dat filmpje bij Humberto beter niet had kunnen doen en nu beter had kunnen zeggen: ‘Ik heb me vergaloppeerd, dit is niet zo handig voor me.’”

Heeft er nog iemand een tip voor Özcan? Ja, Jochem van Gelder. Hij zegt op X: “Zou Ozcan Akyol de uitdrukking ‘wrijven in een vlek’ kennen? 🫢”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het sterk dat Wilfred Genee ervoor kiest om Özcan Akyol niet in bescherming te nemen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen